IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата катастрофа на годината?

Да размажеш Ferrari в Maybach: сбъднатият кошмар на застрахователите

Вероятността да се удариш в някой свръхскъп автомобил на пътя е достатъчна да облее в студена пот повечето от нас. А представете си, ако и двете коли в сблъсъка са с 6-цифрени цени. Като в тази злополука в Токио, която вероятно може да претендира за най-скъпа единична катастрофа през тази година: просто защото участниците в нея са Ferrari F355 и Mercedes-Maybach S580.
  
   
Ferrari F355, катастрофа, Токио
  
    
Стартовата цена на Maybach-а е близо 200,000 долара, а средната цена за F355 на търгове през миналата година е била 139,000 долара.

Инцидентът се е случил на оживено кръстовище в района Акихабара на японската столица и е бил заснет по случайност от автомобилния фотограф Алекс Пенфолд.
  
  
Mercedes-Maybach S580, катастрофа, Токио
  
    
От кадрите се вижда, че майбахът е бил ударен в зоната на задната дясна врата, точно зад шофьора. При ферарито цялата предница е съсипана. Но без съмнение най-болезненият удар е бил за застрахователите.

Можете да видите и видеорепортажа на Пенфолд от преживяванията му в Япония. Той включва някои доста любопитни коли, но ако нямате търпение, катастрофата е след 11:33.
   
ВИДЕО:

 
  

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 3 месеца )
    След което налични са 2 броя яки шладури - с цела купчина безполезна ламарина в ръце и вАЙкането като огпомен оглушителен шум може да започне след най-гоУЕмата им грешка в житейското им существование: яко фърлени ПАРЕ на ВЕТЪРО, м-Да!
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Тези коли са евтини, за справка новата Киа EV9 в България е близо 100к долара, та ако не е нещо за няколко милиона няма как да е скъпо.