IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъгла причини катастрофа със 158 коли в САЩ

При инцидента на магистрала в Луизиана загинаха 7 души, а 25 са ранени (ВИДЕО)

Голяма катастрофа е станала на магистрала I-55 в американския щат Луизиана. Силната мъгла става причина за сблъсък на най-малко 158 превозни средства, съобщават американските медии.


катастрофа


Пострадали са автомобили, движещи се и в двете посоки, като на един от участъците от трасето е избухнал пожар, който е погълнат една цистерна с гориво, както и няколко десетки коли. Пристигналите на място пожарникари са успели да потушат пламъците, но въпреки бързата реакцията на спасителните екипи има доста пострадали.

Според информациите най-малко 7 души са загинали, а 25 са тежко ранени и са настанени в болници. Говорител на полицията предупреди, че жертвите може да се окажат и повече, тъй като районът в близост до изгорялата цистерна тепърва ще се разчиства.



Първият сблъсък, от който е започнал инцидентът, е станал около 9 часа сутринта на 23 октомври. Много бързо броят на ударените коли се е увеличил и задръстването е стигнало над 600 метра. Прави впечатление, че шофьорите са били предупредени за лоша видимост в този район, като това се дължи на блатни пожари, причиняващи гъст дим, резултатът от който е „супер мъгла“.



 

0 от 500