IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Риск от пожар вкарва 12 191 Mercedes-Benz в сервиза

Дефектът в електрическата система е открит при колите за американския пазар

Над 12 000 бройки от моделите Mercedes-Benz E-Class, CLS и AMG GT с 4 врати, продадени на пазара в САЩ, ще влязат в сервизите на компанията заради риск от пожар, причинен от от лошо 48-волтово заземяване.


Mercedes-Benz


Германският производител е разбрал за потенциалния проблем в края на 2022 г., когато е получил оплаквания от своите клиенти. На таблата на техните автомобили се е появила предупреждение за повреда. Веднага е стартирало разследване, което е установило, че 48-волтовата акумулаторна система е неправилно заземен.

От Mercedes посочват, че кабелът за заземяване не е добре закрепен, поради което електрическото съпротивление и топлината във връзката може да се
увеличат.
Ако това се случи, е възможен пожар.


Mercedes-Benz


Засегнати са общо 12 191 автомобила, като те включват моделите CLS 450, E 450, E450 All-Terrain, AMG CLS 53, AMG E53, AMG GT 43 и AMG GT 53, като всички те са произведени между 21 октомври 2021 г. и 4 април 2023 г. Дефектът досега е причинил 3 пожара, като при тях няма пострадали хора, както и материални щети.

Сервизната акция ще стартира до 9 април, като поправката на автомобилите е много лесна, като в дилърски центрове ще бъдат проверени 48-волтови заземяващи болтове и при нужда ще бъдат затегнати.


0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Ле ле, двг автомобилите много се палят! Всички пенсионери отивайте пред блоковете да гоните паркирани коли, че ще ви запалят блока.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Трябва да има правило, че технически неграмотни журналисти не трябва да пишат технически статии. Какво заземяване в лек автомобил бе господин журналист? Къде са забити в земята заземителните колове към които се свързва кабела за заземяването? В автомобилите няма земя, а има маса. И не не е маса за хранене, нито пък е онази маса, която се измерва в килограми. Нито пък е масата която се слага пред електрическия стол.