IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz изтегля 15 000 SUV заради странен дефект

При луксозния GLC фаровете не са правилно подравнени

Mercedes-Benz обяви сервизна акция за пазара в Северна Америка, след като вътрешно разследване, продължило няколко години, потвърди дефект във фаровете на GLC. Първоначално проблемът е открит при тестове на Застрахователния институт за безопасност на движението по магистралите (IIHS),, като той засяга 15 502 бройки от модела, произведени между 2019 и 2022 г., при които фаровете не са правилно подравнени.


Mercedes-Benz GLC


От Mercedes посочва, че въпреки голямата бройка засегнати автомобили, до момента има само един гаранционен иск, свързан с проблема. Дефектът е бил открит по време на изпитания, проведени от IIHS. В случая, ако даден модел е наличен с повече от един тип фарове, всички предлагани опции също трябва да бъдат проверени. През 2021 г. е открито несъответствие със стандартите при GLC, а именно - неправилно регулиране на фаровете.

Германската компания започна разследване и открива, че положението на светлините не отговаря на стандартите на марката, но в същото време е технически съвместимо с разпоредбата FMVSS 108 на регулаторните органи. Оказва се, че на две от производствените линии е имало проблем с подравняването на фаровете, като в някои някои случаи ъгълът им може да е малко по-висок от изискванията на FMVSS 108.

В крайна сметка Mercedes е принуден за изтегли в сервизите си 15 502 бройки от GLC, включително AMG GLC43, GLC300 и GLC350E. При тях проблемът засяга и двата фара, като се очаква той да бъде открит при всички изтеглени коли. А техните шофьори няма как да знаят за дефекта, тъй като системата за предупреждение за неизправност в автомобила, не отчита този проблем.

0 от 500