IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-добри електромобила според Top Gear

Tesla се смъква чак на пето място, в класацията има нов убедителен лидер

В Top Gear отдавна вече го няма Джеръми Кларксън да крещи "Powerrr!". Автомобилното издание на ВВС също се променя успоредно с автомобилите, и дори изготвя своя собствена класация на най-добрите електрически коли на планетата. В актуалното й издание са настъпили доста промени: лидерът отпреди две години Porsche Taycan е вече трети; Tesla се смъква чак на пета позиция; напълно са изчезнали Ford, Jaguar и Peugeot; и накрая в подреждането има нов лидер, който според англичаните е "нова и блестяща страница в историята на електромобила".
   
   
20-те най-добри електромобила според Top Gear (ГАЛЕРИЯ):


 
 
 

 

 

0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    До 28 - по висок и разликата в разхода между Модел 3 и ЕВ 6 който обяви също се различава твърде много от личния ми опит и с Модел 3 и ЕВ 6 по един и същи маршрут с еднаква скорост и стил на шофиране.Без да гоня сравнение, икономия и т.н. Просто си карам карането.А 28, като внесъл само една Тесла за себе си,що орева целия свят за вноса на ЕВ 6 цата от същия клип и глупостите за различното отношение на немските дилъри към чужденците и т.н.? Един клип съм му гледал, за 3 коли знам, че е внесъл :-)
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Интересно ми е, какъв разход е обявил Дани за kia-та? По-висок или по-нисък от твоя?
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 25 ( преди 2 месеца )
    Този Дани НЕ внася електромобили, освен два за собствени нужди. Първо една Тесла модел 3, която продаде за да я замени за Тесла модел У с теглич с която да си дърпа караваната. 60 човека караха по абсолютно един и същ маршрут с една и съща скорост и някой собственици на електромобили не можаха да повярват че техния личен автомобил на който са навъртели десетки хиляди километри може да харчи толкова малко включително на магистрала със 130, при положение че уж карали с 90 км в час според басните.
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    До 19 - нека да не си говорим с изключения от правилото.... :) :)
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    До 18 - точно Дани не ми го хвали!Един клип съм му гледал и като му чух дрънканиците за разхода при Тесла 3 и Киа EV 6 и още се смея!! Как за един ден, един човек е направил тест на 60 коли по този маршрут??? Ааа не е един човек! Да ти обяснявам ли, че за разхода на една кола основен фактор е тоя дето кара! Даже при една и съща средна скорост мога да ти докарам 20% разлика в разхода на една и съща кола по един маршрут!Тоя безпристрастния Дани не внася ли електрички за продажба! Наивници...
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 22 ( преди 2 месеца )
    Хайде сега опитай се да отгатнеш кой е спонсора, като ти кажа критериите по които са правени сравненията? Критериите са 1. Тегло 2. челно съпротивление 3. мощност 4. цена 5. зареждане 6. разход на магистрала 7. разход извънградско 8. капацитет на батерията. Ако си изгледал видеото, щеше да видиш, че няма никой победител и от друга страна всички са победители защото всеки един от автомобилите си има някакво индивидуално предимство пред останалите, а тези които нямат могат да впечатлят с визия.
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 22 ( преди 2 месеца )
    Изгледа ли видеото преди да напишеш необективното си мнение?
  • #22
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    #20 ами избрали са да правят сравнението по определен критерии "разход". Това в много случаи е ясно преди теста коя кола е с най-добър такъв. Случайно точно тази марка спонсорира "теста" (например). Ако изберат друг критерии - да речем коя е с най-добро 0-100 може да е друг победителя, но той не спонсорира в момента.. та има много място за необективност.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ето го и видеото публикувано в събота. Както виждаш всичко е подредено, автомобилите са разделени на групи, за да не се сравнява кон с кокошка, направени са няколко вида класации, таблици и графики. Така всеки сам може да избере подходящия за него автомобил по собствените си критерии, защото във видеото не се дава категоричен победител, а различни автомобили са победители при различно поставен критерий. Много информация, която е напълно обективна https://youtu.be/nRO4zwhikeA
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 18 ( преди 2 месеца )
    Не е точно така. Точно инфлуенсърите предлагат много по обективни оценки на тестваните автомобили, защото правят всички сравнения по предварително уточнени критерии които са измерими и не зависят от субективното мнение на тестващия. Последният пример който ми идва на ум е клипа от преди няколко дни на Дани за сравнение на над 60 различни електромобили, които в един и същ ден по една и също време направиха маршрута София Пловдив Карлово София и им беше измерен разходът. Колко по обективно да е?