IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Spring – малка промяна,  но без конкуренция като цена

Премиерата на електромобила е на 21 февруари, румънците се опитват да бъдат потайни

Новата Dacia Spring вече пристига, като ще я видим сефте на салона в Женева. Малкият електромобил на румънците е обновен както естестически, така и технически. От тийзър, публикуван на страницата на Dacia UK в Instagram, се разбра, че премиерата ще е на 21 февруари. Загадъчната снимка показва, че пропорциите са сходни със сегашното поколение. Останалото са догадки и слухове, но все пак голяма част изглеждат достоверни.

 
Dacia Spring 


Малкият автомобил ще потвърди стила на градски кросоувър с размери, които трябва да прескочат леко настоящите 3,73 метра. Промените засягат някои части на каросерията, преди всичко предната част, която  копира новия Duster. Идеята е Spring да има по-зрял вид.

Интериорът на Dacia Spring, модерна година 2024 също се променя, като ще копира отново по-големите си „сестри“ в гамата на румънския производител. За начало – мъникът има по-богатата инфоразвлекателна система.

Най-важната новина обаче ще е другаде. Новата Spring е основава на платформата CMF-AEV, еволюция на сегашната и определена през 2022 г. като "най-достъпната в света". Тя следва да гарантира ограничаване на теглото и прием на нови технологии, особено от гледна точка на безопасността. Двигателите и батериите на малката Dacia също получават подобрения като мощност и пробег, но няма официални данни какви точно.

Със сигурност мисията на новата Dacia Spring е да се утвърди като най-евтин електромобил на пазара. В момента цената на модела е 21 450 евро,но благодарение на държавните бонуси в редица европейски държави тя пада значително. 

 

0 от 500