IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Jogger премина от „Тъмната страна“

Промените по автомобила го правят да изглежда по-спортен от всякога

Dacia Jogger е известен със своята практичност и достъпна цена, но както при Duster някои от клиентите искат нещо по-специално. За тях един от дилърите на марката в Германия - Carpoint, създаде специално издание на Jogger, наречено Inner Dark Side. То получава визуални актуализации и допълнително оборудване, което го прави както по-желан, така и малко по-скъпи.


Dacia Jogger Inner Dark Side


Отличителна черта на екстериора е матовата черна обвивка, която допълва калниците на Jogger и се изравнява с обширната пластмасова облицовка. Зловещият външен вид е допълнително подсилен от променена решетка, емблеми на Dacia и нов комплект 18-цолови алуминиеви джанти, които също са черни.

Освен това има кутия на покрива с капацитет от 420 литра, прикрепена към адаптивните релси, като тя допълнително увеличава и без това просторния багажник, който може да се разшири до 708 литра във варианта с пет места. Интересното е, че кутията на покрива е оборудвана със собствен спойлер, което елиминира необходимостта от допълнителен спойлер на вратата на багажника.


Dacia Jogger Inner Dark Side


Интериорът на Jogger, заимстван от Sandero, остава почти непроменен. В случая не е избрано базовото ниво на оборудване, така че тази версия идва с някои удобства. Те включват климатик, самостоятелен сензорен екран за информация и развлечения, круиз контрол, както и сензори за паркиране, дъжд и светлина.

Стандартната версия на румънския модел има 200 мм пътен просвет, но Carpoint избира нов набор от пружини, които го доближават до земята. По-ниската стойка и нископрофилните гуми със сигурност ограничават офроуд характеристиките на Jogger, давайки приоритет на външния вид пред съдържанието.


Dacia Jogger Inner Dark Side


Подобно на Duster Carpoint Editions, тук също няма промени под капака, което означава, че можете да такъв Jogger е може да бъде оборудван с все наличен за модела двигател. В този случай това е 1,0-литров трицилиндров двигател, работещ и на газ (LPG). Той произвежда 99 к.с. и 170 Нм на газ, или 90 к.с. и 160 Нм на бензин. Мощността се предава към предната ос чрез шестстепенна механична скоростна кутия.

Според официалния уебсайт на дилъра, този конкретен Dacia Jogger Carpoint Edition е на цена от 26 590 евро, въпреки че има друг малко по-евтин екземпляр без кутията на покрива за 25 990 евро.


Още снимки - вижте в галерията:


0 от 500