IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как двигателят на вашия автомобил може да измине над 500 000 км

Трябва да се спазват три прости правила, категорични са експерти от индустрията

Германски експерти посочиха трите основни условия за дълъг живот на автомобилния двигател. Според тях ресурсът на модерен задвижващ агрегат може да достигне дори и милион километра, ако са изпълнени тези три условия по време на работа на автомобила.


километраж


Коментирайки твърдения, че производителите на автомобили в момента произвеждат двигатели „еднодневки“ с малък ресурс, експертите подчертават, че цифрата от 500 000 и повече километра не е запазена марка само за камионите.

Специалистите са на мнение, че съвременните двигатели на леките автомобили се отличават с висококачествени материали и иновативна производствена технология. Следователно е напълно възможно двигателите да успеят да се доближат до посочените стойности, но само при спазване на определени условия.

„За да може двигателят да издържи дълго време, е важно да се извършва редовна поддръжка на автомобила в сервиз със задължителни процедури за смяна на масло и филтри в съответствие с препоръките на производителя, свещи, проверка на състоянието на охладителна система, спирачки, окачване и други компоненти“, казват германците.

Вторият важен фактор е качеството на горивото. Само качествено гориво от надеждни банзиностаниции ще ви позволи да поддържате двигателя си в добро състояние. И третият фактор за издръжливостта на двигателя и другите възли и агрегати, системи и части на автомобила е внимателното шофиране, убедени са експертите.

Става дума за спокойно управление на автомобила с допустимите от закона скорости, без резки маневри и резки ускорения, както и стриктно спазване на правилния режим на работа на двигателя - без прегряване и претоварвания, завършват експертите.


0 от 500