fallback

В САЩ задържаха хиляди германски коли заради малка китайска част

Детайлът на моделите на Audi, Porsche и Bentley ще трябва да бъде заменен

Хиляди луксозни коли са задържани от американските митници заради китайска част, която трябва да бъде заменена, за да може не да влязат в САЩ, съобщава Financial Times.

Автомобилите от марките Porsche, Bentley и Audi - луксозни брандове на Volkswagen Group, са оборудвани със забранен електронен компонент. Той е произведен в западен Китай - в района на Синцзян, където според американските власти местното население уйгури извършва принудителен труд.

Автомобилите са иззети за подмяна на части, като от VW твърдят, че не са знаели за произхода на частта, но незабавно са уведомили американските власти, когато са получили информация от доставчика.

В САЩ има специален Закон за предотвратяване на принудителния труд на уйгурите (UFLPA). Той забранява вноса от Синцзян, защото се смята, че уйгурите и другите малцинства в района страдат. Управляващата партия в Китай отрича тези обвинения.

Volkswagen има завод в столицата на Синдзян - Урумчи, която е съвместно предприятие с китайската SAIC. Германският автомобилен гигант многократно е бил атакуван от активисти, но твърди, че е много добре приет от местните жители, тъй като им осигурява работа. По-конкретно, обвинението в експлоатация беше една от причините миналата пролет да бъде хвърлена торта по член на надзорния съвет на компанията.

Volkswagen обяви, че работи по проблема със задържаните коли и също така обмисля „нови сценарии“ за работа със SAIC, включително прекратяване на взаимоотношения с определени доставчици. Компанията също се извини и обеща да поддържа връзка с всеки клиент.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 3 месеца )
    ПО интресно ми е, как са разбрали? Разглобили са колите ли? Нима производитлите са им дали списък с всички части + произхода им?
  • #2
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ще я подменят,като сложат надпис мъде он Джендермания,а частта все същата,то тъ....пит...е дойчовци къ да я произведат,като са дойчовци немойчовци.Това показва,че немските коли са китайски на баснословно високи цени.За това по-добре китайски оригинал от колкото немски сбирщайн.
  • #1
    Хаха ( преди 3 месеца )
    Тия американци стават смешни с техните забрани, каквото и да опитват, китайците просто настъпват по всички направления
fallback
Последни