IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan добави технологии на Juke

Японският кросоувър си върна и емблематичен цвят

Nissan Juke е във второто си поколение и дойде време за неговото обновяване. Кросоувърът, който дебютира през 2019 г., получава нова информационно-развлекателна система, няколко нови детайла и нови цветове за екстериора, включително специално жълто, което се завръща в гамата на модела.


Nissan Juke


Именно жълтият цвят се набива на очи във външния вид на обновения Juke. Решението на Nissan да използва този нюанс се дължи на повишеното търсене от страна на потребителите, като в случая той стандартно е комбиниран с покрива, огледалата, вложките на калниците, предната решетка и колоните, като всички те са боядисани в черно.

Има и други промени при цветовете - новото перлено бяло вече е с по-светъл нюанс, резултат, получен благодарение на по-големия брой метални частици в боята. Същата процедура, според Nissan, е извършена и върху черния цвят. Заедно с това версиите N-Connecta и N-Design получават и нови 19-цолови лети джанти с пет спици.

Промените при обновения Nissan Juke обаче са съсредоточени в интериора, където дебютира нова информационно-развлекателна система с 12,3-инчов екран, наклонен с 8° към водача. Това е система, наследена от по-големите автомобили на компанията и включва нова графика и безжични свързване с Apple CarPlay и Android Auto.


Nissan Juke


Кросоувърът получава и нов 12,3-инчов цифров инструментален панел, който също се предлага от нивото на оборудване N-Connecta и е оборудван с персонализирана графика и съдържание. За салона на версията N-Sport също се използва жълтия цвят, както и материали с по-високо качество.

Вички версии на обновения Nissan Juke получават серия от технологични асистенти на шофьора. Сред тях да Lane Departure Warning (вече стандартна за всички версии), Emergency Lane Keep (стандартно за Tekna), задна камера (стандартна за всички версии) с нова резолюция, която е увеличена до 1,3 мегапиксела, и Around-View Monitor, наличен от версия N-Connecta.

Промени при задвижването няма. От средата на 2023 г. Nissan Juke се предлага само с два варианта на двигателя. В основата на гамата е 1.0 Turbo - 3-цилиндров DIG-T със 114 к.с. и 180 Нм въртящ момент, който се предлага както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.


Nissan Juke


Има и хибридната версия, която използва 1,6-литров бензинов двигател, разработен от Nissan. Той развива 94 к.с. и 148 Нм, като се комбинира с електромотор с 49 к.с. и 205 Нм въртящ момент. Система включва стартер-генератор и батерия с капацитет 1,2 кВт/ч. Съвкупната мощност е 143 к.с., като позволява движение в 100% електрически режим със скорост до 55 км/ч.

Японската компания все още не е обявила цените на обновения Juke, но те не би трябвало да бъдат много различни от настоящите, които бяха променени след включването на хибридната версия през миналата година.


Още снимки на обновения Juke - вижте в галерията:


0 от 500