IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор оцеля след свирепа катастрофа с Toyota Supra

Спортното купе се превъртя няколко пъти, преди да падне на таван (ВИДЕО)

Шофьор от Ню Джърси несъмнено е много благодарен на инженерите по безопасността в Toyota (както и на BMW, разбира се), след като загуби контрол над своята Supra (Mk5). Спортната кола се превъртя няколко пъти във въздуха, преди да се приземи на покрива си, но по чудо водачът се отърва без наранявания.



Точните причини за инцидента, който беше заснет от видео-регистратора на друг автомобила, остава неясно, но по всичко изглежда, че високата скорост е сред тях. Вижда се как Supra влиза в кадъра в най-дясната лента, докато три превозни средства пред нея блокират пътя напред.

Спортното купе се движи много по-бързо и излиза от пътя. Вижда се, че спирачните светлини светват, но бързо изключват, докато колата се насочва надясно и напуска платното. Не е ясно дали инерцията просто изхвърля колата или шофьорът се опитва да избегне конусите пред него и се опитва да ги избегне.

Както често се случва, ситуацията бързо се влошава оттам. Японският автомобил преминава през някакви храсти, подскача на неравния терен и тръгва да завива обратно към пътя. В крайна сметка колата се преобръща настрани и удря камион, паркиран отстрани на пътя, който го изпраща като варел във въздуха и обратно на магистралата.

За щастие, наблиза няма хора (работниците по поддръжката на пътя са пред камиона), а Supra-та се приземява на покрива си. Видеото приключва, но според информацията шофьорът е напуснал колата с чужда помощ, след което сам се е отдалечил от мястото на инцидента.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    За такива само бой и ебн. Тръгнал да се прави на шофьор в авариината, не ми се стори магистралата да е препълнена с коли
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Просто реши, че ще изпревари като тарикат всички от дясно през аварийната лента, но не му се получи защото там беше паркиран камиона, който не можа да види заради моста. Най-вероятно, предвид трафика и скоростта с която дойде toyota-та, тя през цялото време се е движила в аварийната лента и справедливостта възтържествува.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    а дали шоферчето не е като хъмти д облечен в гипсови одежди... и като се освести да му се прииска да е преритал.
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    БМВ, Хонда, Субару - все марки с такъв тип шофьори. Все пак да благодари, че този път Тойотата се прави от БМВ, иначе щеше да е на ваденка.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 2 месеца )
    Все пак това е БМВ, а както всички знаем, тази марка обича канавките и бордюрите доста често.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Точните причини за инцидента, който беше заснет от видео-регистратора на друг автомобила, остава неясно, ..." Петре, български учил ли си?!?
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Това все едно в БГ са го снимали. Само че тук голфаджиите и тройкаджиите се търкалят така, щото са мега шофери.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Скорост и загуба на контрол след като "видя" конуса. С или без счирачки, на трвата няма сцепление.. Оттам нататък ...е ясно.