IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистър Бийн беше обвинен за бавните продажби на електромобили

Статия на Роуън Аткинсън вредяла на опитите за забрана на ДВГ във Великобритания

Един от най-популярните комици в света - Роуън Аткинсън, който се прочу с ролята на „Мистър Бийн“, беше обвинен от британската екологична организация Green Alliance, че уврежда репутацията на електрическите автомобили (EV) и така допринася за слабите им продажби.


Роуън Аткинсън


В обръщение към Камарата на лордовете, представител на Green Alliance заяви, че статия на Аткинсън, публикувана във вестник The Guardian през юли миналата година вреди на плановете на правителството за постепенно премахване на бензиновите и дизеловите превозни средства.

В материала, написан от 69-годишния актьор, той казва: „Обичам електрическите превозни средства и бях един от първите, които ги приех, но все повече се чувствам измамен по отношение на твърденията, че електромобилите са екологичната панацея“.


Роуън Аткинсън


Аткинсън посочва, че електромобилите са „бездушни“ и критикува използването на техните литиево-йонни батерии. Той посочва, че емисиите на парникови газове, отделяни при производството на електрически превозни средства, са със 70% по-високи спрямо бензиновите. Актьорът дори предлага на шофьорите да държат една и също кола за по-дълъг период време, което в комбинация с повишеното използване на синтетично гориво би отменило нуждата от електромобили.

„Все по-често чувствам, че нашият меден месец с електрическите автомобили е към своя край и в това няма нищо лошо", пише актьорът, който се определя като „любител на автомобилите“ и съветва приятелите си да се въздържат от преминаване към електрическо превозно средство, освен ако нямат стара дизелова кола.


0 от 500
  • #51
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 48 ( преди 2 месеца )
    Това което пишеш е при ред условия които имат само няколко % от хората
  • #50
    0 rate up comment 2 rate down comment
    е са ( преди 2 месеца )
    P100D 800 коня на 2 моста че се върнем на 2.0TDI е са след малко! Стой чекай
  • #49
    2 rate up comment 7 rate down comment
    КУЛТУРИСТА ( преди 2 месеца )
    Мистър Бийн да ми обяснява за нови коли е все едно дедо Пешо да ми говори за протеини.
  • #48
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Реално ( преди 2 месеца )
    С кола на ток имаш свобода: зареждаш вкъщи, в МОЛ-а, на вилата, под соларен навес 20 кВт (100 км безплатни всеки Божи ден), на бързозаряден хъб за 20 мин. Имаш вървеж: изстрелва се като ракета. Нереално 4х4. По проходите изпреварваш с мисъл. На спускане и спиране пълни батерията. Имаш пари: 2 лв на 100 км, 0 поддръжка, 0 ремонти, 0 данък, безплатно паркиране. Имаш пространство: преден и заден багажник, място за крака.Имаш тишина, чист въздух, настроение. Има емоция. Имаш престиж. Имаш вс ...
  • #47
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Реално ( преди 2 месеца )
    С петролна кола нямаш пари: отиват за гориво и ремонти (от сипани 10 литра: 9 отиват в канала, 1 се превръща в движение напред - 800 движещи се чарка, - вечно нещо трака, пуши, свири и тече, - вечно нещо се задръства и запушва, - вечно нещо има за правене - вечно нещо трябва да се сменя. Нямаш здраве: СМОГ и отровни газове. Нямаш динамика: предница подскача, съединител буксува, бучи и не върви. Нямаш кола, а ретро чайник.
  • #46
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Човека си казва истината тея *** с батерии ни стават и няма да а стават ако можех до гласувам за него в Брюксел но не мога и "зелените " политичетафда си го наврат отэзад това ся ел миксере
  • #45
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Скоро очаквам мистър Бийн да стане президент и да задължи сектанти като вас да си купувате само и единствено синтетично гориво което към момента има себестойност на производство 50 евро за литър. Като нищо ще понесете 30-40% надценка над себестойността плюс още 20-30 процента данъци и акцизи и ще сте щастливи при 100 евро за литър и ще се гордеете че сте екологични а не замърсявате като електромобилите които зареждат безплатно
  • #44
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Евала, браво и на тебе . Още един който доказва че един комик може да ви промие мозъците за да повярвате че синтетичните горива за чието производство е необходима 40 пъти повече енергия отколкото да заредиш електромобил могат да бъдат по изгодни за зареждане и производството на 40 пъти повече енергия замърсява по-малко. Все пак да не забравяме че и зеленски е комик и виж какво постигна в политиката благодарение на такива интелигентни същества като вас които го следват.
  • #43
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Евала! Браво за безпристрастната позиция. Явно не са успели да го подкупят, за да запее друга песен. Още повече го харесвам. Вече не само, като артист, а и като човек със здрав разум, аналитичен ум и гражданска позиция по отношение поредната световна зелена манипулация.
  • #42
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Гостенина вече стяга багажа да си ходи а фотоволтаиците продължават да произвеждат 25% от потреблението на България. За деня вероятно ще са произведени поне 10 гигаватчаса енергия, което ще е над 10% от потреблението за денонощието. Гост дали има топки да признае ? ИмеMWАЕЦ 42,93%2116.92Кондензационни ТЕЦ 19,65%968.98Топлофикационни ТЕЦ 7,70%379.6Заводски ТЕЦ 2,43%119.99ВЕЦ 0,20%10.05Малки ВЕЦ 1,91%94.31ВяЕЦ 2,82%138.89ФЕЦ 21,79%1074.78Био ЕЦ 0,57%27.95Товар на РБ ...