IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 автомобилни функции, които няма да видим повече

Развитието на технологиите изпрати много устройства и системи в историята

Автомобилните технологии напредват с бърза скорост и не престават да ни изненадват. Функции като камери за обратно виждане, звукови сензори за безопасност и големи екрани за навигация и забавление, който някога можеха да се видят само на концептуални автомобили, сега са масови. Самите автомобили се адаптират към нуждите на потребителите и смартфонът сега служи като ключ, музикален хъб, GPS и връзка към службите за спешна помощ, позволявайки на технологията да промени изживяване при шофиране.

Докато всички тези иновации буквално заливат потребителите, нека си припомним някои популярни функции, което постепенно отпаднаха от автомобилите, отстъпвайки място на новите.


12 автомобилни функции, които няма да видим повече (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 2 месеца )
    Да и вместо да си смениш гумата за 10 мин.чакаш асистънса поне 2 часа на сред нищото
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    пропов ( преди 2 месеца )
    В развитите държави всеки шофьор има и абонамент за пътна помощ, върви към застраховката. Идват да ти палят колата ако ти е паднал акумулатора, прибират те ако закъсаш, сменят и ремонтират спукана гума, даже и крушка ще ти сменят. Услугите не се плащат допълнително, имаш си годишен абонамент за символична сума и определен брой повиквания.. Не звъниш на тоз или оня да те дърпа и да създавате предпоставки за ПТП, не си рискуваш живота да сменяш гума на пътя - пак предпоставка за ПТП.
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    резервната гума отпада само защото е по евтино така за производителите... Купувах си нова мазда миналата година и питам защо не слагате резервна гума? И този ми вика то повечето хора не могат да сменят - а към каското има авто асистанс и тази пяна, която се ползва лесно и може да те спаси. Но реално като опция имаш да получиш патеричка + крик и ремонтен комплект. Просто са опция и още нещо за което да те таксуват още 1000лв...Купих си от друго място и си имаше и място в мазенцето на багажника..
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    и задължително презервативи в аптечката
  • #9
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Моят Меган 2 е 2005г и няма капачка за резервоара,а само капак.Отпадането на резервната гума е пълна глупост,защото един метален елемент на магистралата паднал от някое МПС голямо,средно или малко так реже гумата,че никаква пеня нема ти помогне и си оставаш на пътя кат Марко на Косово поле и чакаш Пътна помощ да те завлече до гумарницата да те обрулят с две гуми не каквито искаш и да си одиш по живо и здраво а ако имаш резервна се прибираш и тогава търсиш квот искаш.За туй кола само с резервна.
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Джуган(Джугашвили) ( преди 2 месеца )
    Всички промени могат да са уместни,но отпадането на резервното колело е глупост!Поне да остане това с по-малкия размер и по-малка макс. скорост-като обем и маса е пренебрежим минус!
  • #7
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Забравихте смууууууукача...
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Аз слушам само цифрово радио в колата, за какво ми е тази първобитна технология като антената. То в България през DAB+ са все такива радиостанции който даже не сте ги чували. Покритието ама бъдещото им според техният сайт е от София до Елин Пелин. Затова ще се наложи да си ползвам античната антена, че не съм Софиянец аз а селски Пловдивчанин.
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Както е тръгнало,скоро и нас ще махнат от автомобилите,тези неща които са изброени са старички но винаги са били практични ,сега колите са малко като смартфони на колела и нищо повече,ел мотор ,батерия и куп излищни технологии повечето от които дори не се сещаме че ги има ,губи се вече удоволствието да се наслаждаваш ти самия на карането си ,все едно си в такси и само държиш тъпия волан
  • #4
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Мемфис ( преди 2 месеца )
    Всичко останало няма да ми липсва, освен резервната гума! Колкото пъти тръгна на по-дълъг път, винаги псувам умника, който я е отменил. Недай Боже да имаш проблем с гума, ще трябва да я пълниш с онази ***, която после не може да се изчисти нито от гумата, нито от джантата. Да не говорим, че трябва да смениш и вентила със сензор за налягане. Като сложиш Рез. гума в багажника и той остава наполовина!