IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви екстри и функции искат потребителите

Някои от тях съвпадат с тези, които разочароват най-много

Новите автомобили са пълни с всякакви усъвършенствани технологии и функции за безопасност, но купувачите определено предпочитат някои удобства пред други. Компанията AutoPacific наскоро публикува своето проучване за търсенето на нови функции и екстри (FADS) за 2023 г., като е базирано на отговори на потребителите.


Какви функции искат потребителите


Те е трябвало да оценят интереса си към 145 характеристики на автомобила и да изразят намеренията си относно задвижванията, марките, цените и сегментите. Компанията е анкетирала повече от 11 700 потребители, които са заявили, че планират да купят нова кола в рамките на три години. След това AutoPacific споделя тези данни с производителите на автомобили и отбелязва, че проучването им служи като тестова площадка за компаниите, за да преценят интереса към дадена функция или продукт, преди да инвестират време и пари в пускането им на пазара.

Интересното е, че някои от посочените функции попадат и сред най-разочароващите опции в автомобили, посочени от J.D. Power за тази година. Сред тях е технологията за безжично зареждане на смартфон, която се предлага от все повече производители. Тя обаче създава много проблеми на потребителите.


Какви функции искат потребителите в новите си коли (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Това с безжичното зареждане е пълна измама, Първо че малко хора носят телефона без някакъв вид защита и Второ камерите на повечето висок клас са по-високи и не дават възможност телефона да "легне" както трябва за да се зарежда
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Едни добре настроени огледала, мъртвата зона (почети) нямат. Това дори с инструктури в Германия съм спорил и доказвал. Оставали са наистина впечатлени.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До #6 ( преди 6 месеца )
    Следене на мъртвата зона идва освен с визуализация и със звуков сигнал. Дразни отвратително и действа разсейващо. Това е първото нещо, което изключвам сядайки в автомобила.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Кольо ( преди 6 месеца )
    Сензор за blind spot на огледалата трябва да е задължителен за всички автомобили - безопасността трябва да е N 1
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TDI ( преди 6 месеца )
    Нещо да пускам музика и климатик, също и истинска броня, дето да реже млади дървета, не да се чупи като яйце като я чукне малко някой.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Може би е добре , че наш ГaHчeB никой не го пита. Той ще кара каквото Ханс си е избрал преди 10-15 години
  • #3
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Екстрите са екстра, защото не е задължителна. Много зависи и кого питат - М / Ж, млади, стари.. едни искат глезотии, други искат коне и контрол. За съжаление е факт, че някои от интерсните и полезни екстри поединично са доста скъпи, а ако са в пакет ти пробутват и камара други (ненужни) глупости. Старт-стоп е може би едно от най-мразените неща.
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 6 месеца )
    Нужни: АБС, Тракшън контрол, Климатик. Добре е да ги има: Подгрев и предно стъкло, Подгрев седалки, Фарове за мъгла, Шибедах, Задна камера, Видео регистратор. Абсолютно ненужна и опасна е старт-стоп системата.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Е ( преди 6 месеца )
    Единствено лед фаровете за мъгла (че халогените по бронята обикновено се сменят по-трудно), асистентите които не ти се бъркат и донякъде ел.сгъваемите огледала имат смисъл, стига да може да се изключва автоматиката на последните разбира се. Всичко останало са глупости. Е, добре донякъде и вентилацията и отоплението на седалките.