IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена инсталира тайно GPS-тракери на полицейски коли

Бизнес-дамата следяла движението им и така предпазвала шофьорите си от проверки

Бизнес-дама монтирала тайно GPS тракери на полицейски коли. По този начин собственичката на автотранспортната фирма имала за цел да защити шофьорите си от глоби. Това се случва в китайския град Сянян, провинция Хубей.


Китай полиция


Схемата излиза наяве на 22 януари, когато екип от правоприлагащите органи забеляза необичайна черна кутия, прикрепена към шасито на едно от техните превозни средства по време на рутинна поддръжка. При проверката се оказало, че това е GPS проследяващо устройство.

По-нататъшното разследване разкрива, че шест от 11-те превозни средства на силите на реда са били оборудвани с подобни тракери. Чрез проследяване на SIM картите, свързани с устройствата за проследяване, властите успяват да намерят и арестуват местна жена на име Джу.

Джу признава, че е следвала движението на полицейските коли, за да избегне проверки. С помощта на мобилно приложение тя може да локализира превозните средства на правоприлагащите органи и да предупреди шофьорите им да стоят настрана и да избегнат глобите. Според нейните признания, Джу е закупила шест магнитни GPS тракера онлайн през юни за 350 юана (48 щатски долара) всеки. Тя сама отива на нощния паркинг и монтира устройствата на шест коли.

Жената е осъдена на осем дни административно задържане и глоба от 500 юана (70 щатски долара).


0 от 500