IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как работи новото полицейско средство за спиране на преследвани коли

Граплерът „улови“ отмъкнат при въоръжен грабеж Chevrolet Camaro (ВИДЕО)

Преследването на престъпници често представлява опасност за другите на пътя, принуждавайки полицията да търси алтернативи на традиционните методи за арест, като например „маневрата PIT“. Едно такова решение е ново устройство, известно като „граплер“, което беше умело използвано при кражба на Chevrolet Camaro в Холивуд (САЩ).



Граплерът е мрежа, прикрепена към предната част на полицейско превозно средство, която може да хване задните гуми на бягащо превозно средство и да го принуди да спре. Запис от камера за наблюдение е уловил момента, в който полицейската кола „ухапва“ задната част на Camaro, позволявайки на устройството да се изстреля и да хване една от задните гуми.

Устройството беше използвано за залавянето на две 17-годишни момчета, които откраднаха спортна кола. Преди това тинейджърите размахали пистолет и принудили собственика на спортната кола да им предаде ключовете на паркинг на супермаркет. За инцидента е била уведомена полицията, която е започнала преследване.

След като бяха спрени с помощта на граплера, похитителите се предадоха на полицията. Сега те са изправени пред сериозни обвинения, включително въоръжена кражба на кола, бягство от местопроизшествието и неподчинение на полицията.


0 от 500