IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изтегля повече от 2,2 млн коли заради... дребен шрифт

Сервизната акция ще засегне и току-що излезлия пикап Cybertruck

Производителят на електромобили Tesla обяви сервизна акция на повече от 2 млн превозни средства, произведени след 2012 г., в това число и пикапа Cybertruck, чието производство току-що стартира.


Tesla


Проблемът е с четливостта на някои предупредителни светлини на таблото на превозното средство заради твърде малък размер на шрифта. Подобен дефект представлява значителна опасност, тъй като може да попречи на водача да дешифрира бързо важна информация за безопасността, което може да доведе до инциденти на пътя.

Изтеглянето засяга различни модели на Tesla от различни години на производство. Това са Model 3 от 2017 до 2023 г., Model S от 2012 до 2023 г., Model X от 2016 до 2024 г., Model Y от 2019 до 2024 г. и Cybertruck, моделна година 2024. Широко мащабната сервизна акция има за цел да се справи с идентифицираните проблеми в различни модели превозни средства на Tesla, като предостави подобрени стандарти за безопасност на клиентите на марката.

Tesla възнамерява да изтегли 2 193 869 автомобила по целия свят, което ще бъде едно от най-големите сервизни акции в историята. От компанията са категорични, че това доказва нейния ангажимент съм безопасността на потребителите и намерението да поддържа най-високите стандарти за качество на своите продукти.


0 от 500