IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мантинелите на пътя не могат спрат тежките електромобили

Тестове показаха сериозен проблем с предпазните парапети (ВИДЕО)

Електрическите превозни средства са по-тежки от аналозите им, задвижвани с двигатели вътрешно горене. Масивните пакети батерии, от които се нуждаят електромобилите, са част от оборудването им, като са интегрирани в пода и намаляват центъра на тежестта. Това подобрява управлението, но се превръща в истинско предизвикателства съществуващата инфраструктура и най-вече за безопасността на пътя.


Rivian


Доказателство за това са проведени тестове от екип от Университета на Небраска, чиято екип катапултира електрически пикап Rivian R1T срещу стандартна стоманена мантинела със скорост 100 км/ч, за да провери дали тя ще издържи. Това не става, като в публикуваното видео се вижда как големият Rivian преминава през стоманената мантинела, сякаш нея я няма.

Електрическият пикап все още запазва достатъчно инерция, за да прескочи бетонна преграда, разположена зад парапета. Екипът тества и Tesla Model 3, като бариерата също не успя да спре електрическия седан. Той буквално повдигна мантинелата, минавайки под нея.



Предстои да бъдат проведени още изпитания, като те ще бъдат върху новата мантинела Midwest Guardrail System, които ще се използва по пътища в САЩ. Тя е проектирана да спира превозни средства с тегло до 2300 кг, което обаче е по-малко от това на много от новите електромобили.

За сведение, Rivian R1T тежи 3220 кг, а Ford F-150 Lightning - 2700 кг., като те отстъпват на Hummer EV с неговите 4080 кг. Дори по-малки електромобили - като седана Mercedes-Benz EQE, например, надхвърлят границата от 2300 кг.


0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ме ( преди 2 месеца )
    Демек убийци на пътя. Ужас.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 2 месеца )
    Едва ли разбираш какво точно си написал в #19,преписал си нещо от калкулатора.
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Bochko ( преди 2 месеца )
    Да им направят специални пътища от тяхните данаци,и да изчислят и прибавят към въглеродния отпечатък
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Сметнах го в движение и резултатът е 6,338253e20
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    За котките сметките са около 5 секунди на ум и са обида да ми задаваш такъв въпрос. Щом три котки изяждали мишка за пет минути колко време щяло да им отнеме да изядат три мишки. На тебе и на турбо ако ви отнема пет минути С помощта на салфетка и калкулатор, на четвъртокласниците им отнема около 15 секунди. Сметката с площта на лилиите се прави за около една минута с калкулатор ако можеш въобще да го сметнеш
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мити4ен математико,да не сбъркаш! 10 кв см са 0,001 кв м.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мити4ен,дали ще си пилея време да смятам 1 ден 1 лилия,2 ден 2 лилии,3 ден 4 лилии,4 ден 8 лилии,100 ден Х лилии и после да умножа по 10 кв см?Колко време ще трябват на 5 котки да изядат 5 мишки?
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Гледам доста клипчета с катастрофи из туб-а и независимо дали са от бившите съветски републики или от щатите много рядко някой прескача/къса мантинелата - обикновено колата е в ролята на топчето във флипера
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До турбо ( преди 2 месеца )
    Ти поне отговаряш и не се притесняваш да грешиш. Вземи да му сметнеш на този Колко е площта на езерото, че обяснява на останалите как е нереален примера в който, неговият цех е произвел 10 броя за първото тримесечие, а други 2 цеха са произвеждали по 20 броя, което прави 50 броя за тримесечието и 20% за неговия цех. За второто тримесечие десетте цеха са произвеждали по 20 броя, всеки цех с 10% дял. Но неговите примери били реалистични? Реалистична площ? Дали?
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Няма да отговарям по 100 пъти за да ти правя кефа да го триешОт статията за Мазда коментар #30Няма топки ( преди 1 ден )Няма. Пишем в по нови теми задачки за котки и като не ни хареса това че питам въпроса за езерото всичко изчезва?