IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Понякога от един болт в колата зависи човешки живот

Елементарна проверка в автомобила, която всеки трябва да направи

Всеки шофьор трябва да знае, че при почти всички автомобили кормилната колона е свързана към кормилната кутия чрез своеобразна полуоска, която разполага с подвижна връзка. А статистиката показва, че точно тази връзка е най-слабото звено в кормилната система.


ремонт


По-конкретно става дума за факта, че тази подвижна връзка е затегната с обикновен болт. От шофиране по нашите пътища и просто от многогодишна употреба, този болт се разхлабва понякога и дори може да падне. И ако връзката се "отвори", колата ще загуби контрол и колелата ще спрат да слушат волана. Такива упражнения на пътното платно завършват само с един изход - катастрофа, като тя може да и с фатален край.

За да не се стига до там можете при посещение в сервиза да помолите за такава проверка, но не е невъзможно и да я направите сами. Просто трябва внимателно да отстраните корпуса на кормилната колонка. Той се намира зад и под волана, като за демонтажа му трябва да използвате по-прецизни инструменти, за да не надраскате пластмасата. След това, използвайки най-точния инструмент, ръката ви.


кормилна уредба


По този начин трябва да достигнете точно до този болт и просто да проверите дали е стегнат. И ако не е, значи сте предотвратили чудовищен проблем, при това без много усилия и абсолютно безплатно.

0 от 500