IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем със софтуера бави производството на Volvo EX30

Сертификати на Google са причината някои клиенти да не получат колите си навреме

Volvo продължава да има проблеми със софтуера за своите електрически превозни средства и по тази причина производството на електрическия кросоувър EX30 не върви по план и някои клиенти не са получили колите си в срок, съобщава Automotive News.


Volvo EX30


Шведският производител е изпратил писма до някои свои клиенти, в които ги уведомява, че е открит проблем във версия 1.2 на софтуера. Той не е свързан с производителността на автомобила, батерията или асистентите за шофиране, а по-скоро със сертификати на Google и други ключови актуализации, които са абсолютно необходими. И те не могат да бъдат инсталирани чрез дистанционни актуализации.

Тези функции трябва да инсталирани в завода на Volvo или от дилъра. От компанията-производител заявиха, че „работят неуморно за разрешаване на проблема“ и добавят, че е постигнат е постигнат значителен напредък, но въпреки това версията 1.2 на софтуера все още не отговаря на всички необходими изисквания.  По-късно обаче в писмо говорител на компанията обяви, че проблемите са разрешени. "Ограничен брой клиенти трябваше да изчакат няколко допълнителни дни за доставката на автомобилите си, за да решим някои дребни детайли, но след като това е факт, очакваме бързо да увеличим мащаба на доставките на EX30", се казва в писмото.

Volvo EX30


По подобни причини Volvo спря пускането на пазара на новия си флагман EX90 за неопределено време. EX30 обаче е по-ключов модел от стратегията на компанията за постигане на амбициозна цел от 1,2 млн продажби през 2025 г., което означава ръст от цели 69%.

През миналата година Volvo отчете нов рекорд в историята си, достигайки 708 716 продадени автомобила по целия свят. А новото EX30 има всички шансове да стане хит сред премиум-моделите в сегмент В, тъй като там единствените му конкуренти засега са smart #1 и MINI Aceman, които ще се появят в Европа през 2025 г.
 
  
(Б.Ред.) Статията е редактирана, добавяйки реакция от страна на говорител на Volvo

0 от 500