IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как таксиметровите шофьори предотвратяват заледяването на предното стъкло

Тази „процедура“ не само не изисква никакви средства, но спестява време и нерви

Сред шофьорите на автомобили таксиметровият водач е особена порода. Той пътува повече от другите, навъртайки по над сто хиляди километра годишно, като през това време тества всички трикове и знае как да получи „много“ за „малко пари“, а понякога дори безплатно. С една дума, трябва да черпим опит от тези момчета. 


замръзнало стъкло


Статутът на таксиметровия шофьор у нас е доста странен и противоречив: някога, по времето на социализма, уважавана и много печеливша професия сега по някаква причина се смята за участ на губещи и убежище на онези, които са паднали на дъното . Разбира се, това обобщение не е правилно, защото таксѝта карат различни хора и определено не бива да ги поставяме под общ знаменател.

Сред таксиметровите шофьори има много интересни и, най-важното, опитни и знаещи хора в шофьорския бизнес. Такива хора не се срамуват да задават въпроси и от такива хора не е срамно да научите някои прости трикове, които да направят живота ви много по-лесен. В края на краищата таксиметровите шофьори прекарват невероятно много време зад волана: те научават от собствения си опит много трикове, свързани с управлението на превозно средство и най-важното - не се срамуват да ги споделят.

Например, много от нас са се сблъсквали с дебел слой лед на предното стъкло, който може да се стопи при реални зимни температури за поне половин час, ако колата не е оборудвана с електрическо отопление на предното стъкло. Губите ценни сутрешни минути? Събуждате се по-рано, не закусвате или пропускате други приятни процедури за да размразите и изчистите ветроупорното стъкло. По-добре е обаче да използвате един от многото трикове на „бакшиша“.

За да не се налага да размразявате прозорците сутрин, достатъчно е вечерта, когато двигателят на колата току-що е изгаснал и стъклото е все още чисто, да покриете „предното стъкло“ с обикновен картон, който може винаги се намери на близкото сметище или в най-близкия магазин. Натиснете го с чистачките, за да не го отвее вятърът и си легнете да почивате с чиста съвест. Да, точно така, бързо и лесно.

Тази абсолютно безплатна превантивна мярка ще ви позволи да спите малко по-дълго сутрин, да се къпете малко по-бавно и да отделите малко повече време на кафето и социалните мрежи. Нужно е само да намерите подходящ картон, което не е трудно да се направи. Пробвайте и ще се убедите.


0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    raiders ( преди 2 месеца )
    Хаха, няма срамна работа, те тези на Лъвов мост също може да ни дадат добри съвети, все пак са професионалисти. Аз спя с една жена за 1г., те за седмица със 10... ех размечтах се. Бензинова кола зимата отвън няма особени проблеми, за 2-3мин. се стопля, чистиш от снега или изтъркваш предния прозорец и вече почва да размразява. Виж дизела в градска среда трябва да се забрани, след него ти става лошо и дишаш отрови, особено като ги оставят на празен ход.... в Германия мисля ги глобяват за това.
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Всички "безценни" хитрини са измислени от таксиметрови шофьори. Време е "да открият" и използването на мигачи.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Я па Я ( преди 2 месеца )
    И що да ходя по *** ,като има фолирано с алуминий покривало за стъкло ,и за лято ,и за зима???
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бате Жоро ( преди 2 месеца )
    Чаршаф, сгъваш го на две, захващаш го с вратите и на сутринта няма скреж!
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Колкото до банята повечето бакшиши са скарани с нея
  • #11
    1 rate up comment 6 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 2 месеца )
    От години ползвам спрейове за размразяване на скрежа по стъклата-едно напръскване и после с чистачките всичко е ОК.Казват,че прецаквали уплътненията на стъклата-ами аз си сменям през две-три години колите и не съм забелязал такова нещо.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Тая процедура я правя от години а не съм таксиметров шофьор. Нищо ново.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Сериозно ли автора допуска, че до всеки паркинг има сметище?! Навярно там където живее да има, ама в наше село дори нямаме достъп до селското сметище. И какво правим тогава? Ах, да. Палим сутрин, докато изпушим цигара и стъклото е готово. Ако не пушим, може да изслушаме една песен и да гледаме как хората, имащи дизелови мотори, стуржат стъклата...
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Като гледам последните коментари, за книжка трябва да се иска IQ тест с резултат поне среден за Европа. Тогава няма да ги има поне 50% от шофьорите, няма да има задръствания, няма да има силна чалга от прозорците, няма да има газ-спирачка, градския транспорт ще се самоиздържа, навсякъде зеленина, дизеловото гориво ще се ползва само там, където трябва - камиони и автобуси... ех, мечти, мечти... Може и тест по български език, ама навярно ще има повече отпаднали...
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 7ми.Така е! Тогава ще разберем колко големи тротоари имаме и колко широки са улиците, та даже и ще могат да се разминат спокойно две коли в двупосочна улица. Също така и задръстванията рязко ще намалеят!Майките с малки Деца и с колички ще има къде да вървят! Размечтах се нещо...