IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се справите с натрупания сняг по чистачките по време на движение

Експерти посочиха 5 лесни решения на този неприятен за шофьорите проблем

При екстремни температурни колебания и силни снеговалежи, чистачките често се покриват с лед или сняг, което пречи предното стъкло да бъде ефективно изчистено и значително намалява видимостта на водача. Експерти посочват пет ефективни метода за решаване на този проблем.


кола зими


Ледът и снегът полепват по перата на чистачките в момента, в който стъклото започне да се затопля. Дори в тези автомобили, които имат система за отопление на контактната зона между перата и предното стъкло, ефективността на чистачките при снеговалеж не е на най-високо ниво. Поради тази причина водачът често трябва да спира, да излиза от превозното средство и ръчно да почиства снега и леда.

Има няколко метода за намаляване на интензивното натрупване на сняг. Първото нещо, което трябва да направите, е да ограничите отоплението на предното стъкло. Изключете електрическото отопление и обезпотяването на предното стъкло. Това може да помогне за спиране на по-бързото топене на снега върху стъклото ви и следователно да намали натрупването на сняг върху чистачките.

Друг начин да намалите топенето на сняг върху стъклото е да увеличите скоростта на шофиране, стига това да е безопасно. Изборът на маршрут, при който можете да достигнете скорост над 50 км/ч, също може да помогне за намаляване на проблема с натрупването на лед и сняг.

Третирането на перата на чистачките на предното стъкло със зимен препарат може временно да облекчи проблема. Ефективността на този метод обаче зависи от температурата на замръзване на използвания продукт и колкото по-ниска е тя, толкова по-добре. За подобряване на резултата се препоръчва използването на течности за размразяване, които се предлагат в специализираните магазини.

За да предотвратите полепването на сняг по перата на чистачките на предното стъкло, можете да използвате ефективен продукт като силиконов лубрикант. За да направите това, изпълнете следните стъпки: Преди очакваните слани или температурни промени, отстранете четките и ги оставете на закрито за една нощ. Почистете ги и ги подсушете старателно, след това третирайте цялата повърхност на четките, включително рамката и най-важното гумената част, с универсален силиконов спрей-лубрикант.

И накрая, чистачките с електрическо отопление се справят най-добре с натрупването на сняг по предното стъкло. Те обаче са по-скъпи.

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това е проблема на всички съвременни коли с такива системи,моята също е така но си карам въпреки предупрежденията. Като искаш да нямаш такива проблеми,жигула от 70-те и няма да ти светка нищо. Аз карам Каджар за инфо не че е наложително да давам инфо.Друг проблем който може да ти се появи е заради лед фаровете които при сняг не разтопяват снега и леда и остават само едни дупки.
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    безотказно работи пиеш няколко бири и изпразваш бойлера върху стъклото но важното да е крафт иначе няма ефект
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ymn ( преди 3 месеца )
    Не знам как се справят колегите, но с моята Аркана се появи неочакван проблем и то при слаб снеговалеж. След 40-50 км се зацапват предните сензори и радара. Светват едни жълти лампички и почват да се появяват съобщения. Досадна работа. Ща, не ща, трябва да спра и да ги почистя. И това при слаб снеговалеж. При предишните ми коли, се е случвало цялата предница да е в лед, фаровете никакви да ги няма, но чистачките чистят. Дали има препарат за сензори и радари ?
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    В руските трикове няма лошо, хората са патили и са намерили решение. Ако идваха същите от Канада или САЩ щяха да са нобелова награда ли? Да не мислите че и там няма "гении"
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    ШушанкаШебек ( преди 3 месеца )
    Пак руzzки трикове и проблеми. Преди 7 години пътувах Русе София с Бензинова Корола в голяма виелица и спирах няколко пъти защото буквално ставаха буци лед по целите чистачки и трябваше да го разтрошавам, стъклото в горните краища също се беше обледенило. В София отпред по фарове и капак имаше поне 4см леден слой, но от тогава не е имало такава зима.