IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотните коли се научиха да „се засичат" на пътя

В случая не се стигна до сблъсък, но ситуацията определено е опасна (ВИДЕО)

Много хора се притесняват от масовото навлизане на безпилотните превозни средства, като темата беше повдигната от публикувано в YouTube видео. То е заснето от потребителя Кевин Чен и показва опасното поведение на пътя на два тестови автомобила Waymo, движещи се на автономен режим.


Waymo


Инцидентът е станал на кръстовището на Ocean Avenue и Washington Avenue в Лос Анджелис (Калифорния). Всичко започва с два самоуправляващи се Jaguar I-Pace, управлявани от системата за автономно шофиране на Waymo, застанали един до друг на знак „Стоп“ и изчакващи за завой надясно.

И двете електрически коли спират, за да пропуснат преминаващия Chevrolet Volt. След това превозното средство отляво потегля напред, засичайки превозното средство отдясно и го принуждавайки го да спре. Въпреки че не се стигна до сблъсък, ситуацията изглежда опасно.



Засега липсват други подробности за инцидента, но той показва, че технология на самоуправляващите автомобили все още не е на необходимото ниво, въпреки опитите на техните производители да изчистят натрупания негативен имидж след няколко сериозни нарушения на безопасността в края на миналата година.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    #4 вярвам че автономните няма да са "нервирани" или "ядосани от загубата с Левски" и няма да правят тЪ.поТ.ии каквито повечето свободни шофьори тия дни правят... все бързаме за някъде и често това някъде е офиса за завеждане на застрахователно събитие... тъ_по но постоянно ;)
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 2 месеца )
    вярваш, че автономините атомобили ще спасят хората от това?! Знаеш ли колко века целнасочени усилия в "изчистване" на пътищата от непредвидими събития и научавяне на тези чипове трябва да мине преди да настъпи мечтаното от вас, мразещите шофирането задръстеняци, безопастно пътуване?!Много преди да настъпи този ви "рай" тези возила ще са с толкова компрометирана сигурност, че ще са изоставени по хагарите!Бива да научите,че човешкия прогрес е в следствие най вече на жадуването на свобода!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    #1 по-добре с "часове" на кръгово отколкото с дни пред бояджийното или не дай си боже болницата...
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Проблем в дадения случай е че имаш две платна които точно в завоя трябва да се слеят в едно,
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Грешката ни е че смятаме че по подразбиране автономен автомобил е равно на "пенсионерско" шофиране, като натрупат достатъчно опит ще започнат да се разминават на една боя разстояние, както правим много от нас. Ако винаги изчакват благоприятни условия ще си стоят с часове на някое кръгово