IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци нахлуха в завод на Ford и отмъкнаха 14 SUV

Откраднатите Edge са на стойност 500 000 долара

Неидентифицираните крадци са изрязали голяма дупка в оградата на завод на Ford в Онтарио (Канада) и са отмъкнали 14 чисто нови SUV. Всички автомобили са от модела Edge, като общата им стойност е около 500 000 долара, съобщиха от регионалната полицейска служба в Халстън.


Ford Edge


Според информацията, кражбата е извършена през нощта на 7 срещу 8 януари, като престъпниците са използвали усъвършенствана техника за изрязване на голяма дупка в оградата на съоръжението. Любопитното в случая е, че те са насочили към Edge, въпреки наличието на Mustang и Ford F-150 Raptors, каквито също са се намирали на територията на завода.

От полицията в Халстън съобщават, че засега няма арестувани за самата кражба. Четирима души обаче са задържани заради притежание на имущество на стойност над 5000 долара, придобито чрез престъпление. Най-вероятно те са били хванати да карат отмъкнатите автомобили.

Разследването продължава, като има арестувани хора и на територията на съседните полицейски управления. Засега обаче те не се заподозрени, че са участвали в самата кражба на SUV-автомобилите от завода.


0 от 500