IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo показа детайли от първия си електромобил

Премиерата на кросоувъра Milano ще се състои през април

Alfa Romeo публикува серия от официални тийзъри на първия си електрически модел - кросоувъра Milano, като обяви, че премиерата му ще се състои на 10 април. Той е разработен от същия екип, който в момента работи върху суперколата Alfa Romeo 33 Stradale.


Alfa Romeo Milano


На снимките кросоувърът е покрит с камуфлажно фолио, но това не пречи да се видят детайлите на предната част, страничната линия, издигаща се при задната врата и някои други елементи. По-конкретно - мрежеста вложка в огромния преден въздухозаборник и три ултратънки DRL от двете страни на традиционната сърцевидна решетка.

Страничните огледала на Milano са традиционни. Дръжките на задните врати са монтирани в рамката на вратата до С-колоната. Задната част е вдъхновена от спортните автомобили Alfa Romeo от 70-те години на миналия век. На една от снимките се вижда и част от таблото на електрическия модел.


Alfa Romeo Milano


Alfa Romeo Milano е изграден върху платформата e-CMP, използвана от Peugeot e-2008 и Jeep Avenger. Кросоувърът споделя шасито и с други модели на на Stellants, но неговите създатели твърдят, че то ще предложи предложи водещо в класа „изключително прецизно“ управление и високи нива на сцепление. За това помага и фактът, че инженерите настройвали колата, са същите, които са проектирали и Giulia GTA.

Засега няма информация за задвижването на Milano. Според някои информации кросоувърът ще получи батерия с капацитет 54 кВт/ч. Peugeot e-2008 със същата батерия изминава до 406 км без зареждане. Първото изцяло електрическо Alfa Romeo ще получи задвижване на всички колела, което ще му позволи да ускорява много по-бързо от френския мини-кросоувър (той се нуждае от 9 секунди, за да достигне 100 км/ч от място)


Alfa Romeo Milano


Очаква се Alfa Romeo да използва гъвкавостта на платформата e-CMP, за да предложи хибридни версии на Milano на някои пазари.


0 от 500