IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски SUV-пикап възражда идея от 60-те години

Странният Qiyuan E07 ще се предлага с два вида електрическо задвижване

Комбинацията Coupe-SUV е сериозно компрометирано по отношение на практичността заради наклонена линия на покрива. Това „изяжда“ товарния капацитет на автомобила и прави товарния отсек непрактичен при превоз на по-големи предмети. В Китай обаче се опитват да решат този проблем и да се справят с ограниченията на SUV с профил, подобен на купе.


Qiyuan E07


Компанията Changan Automobile - най-старият производител на автомобили в Китай, вече има нова марка само за електрически модели, наречена Qiyuan. През миналата година тя представи концепцията CD701, а сега е готова да я превърне в сериен модел. Това става ясно от снимки и информация, които се появиха на уебсайта на Министерството на промишлеността и информационните технологии като част от процеса на хомологация.

Qiyuan E07 е електрически SUV, който може да служи и като пикап, благодарение на плъзгаща се задна стъклена секция. Размерите му са приблизително еднакви с тези на Ford Maverick, а способността на този електромобил да се трансформира в пикап е по-скоро трик. Но като цяло идеята е добра.


Studebaker Wagonaire


Трябва да се отбележи, че технически това е правено и преди. Още в средата на 60-те години на миналия век се появи Studebaker Wagonaire (на снимката), който представляваше компактно комби с прибиращ се плъзгащ се покрив. Собствениците на модела обаче имаха проблем с теч на покрива, който така и не беше разрешен.

Собствениците на Qiyuan E07 няма да трябва да плъзгат покрива напред, за да получат достъп до товарния отсек, тъй като има отделна задна врата, която се отваря независимо от прибиращата се задна част. Серийният вариант предлага и допълнителна функционалност, но профилът му не е толкова елегантен, така че той няма как да се позиционира като SUV-купе.


Qiyuan E07


Що се отнася до техническите спецификации, странният модел ще се предлага в едномоторна конфигурация, произвеждаща 338 к.с. Версията със задвижване на четирите колела получава допълнителен мотор с 252 к.с. и така съвкупната мощност достига 590 к.с.

Останалите технически параметри ще станат известни при старта на продажбите на модела, който е предвиден за по-късно тази година.


Още снимки на електрическия SUV-пикап - вижте в галерията:


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    фф ( преди 3 месеца )
    Отпред краднали от додж отзад малко приус и накрая ***...
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Възможностите за вътрешно преобразуване ми се струва че вършат работа.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Егйугг ( преди 3 месеца )
    Класически пример за, "Да си създадем проблем от нищото, а после да му търсим нетрадиционно решение."
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 3 месеца )
    Идеален е ако си купуваш хладилник или пералня! Разбира се е идеален ако си достатъчно *** да си ги купуваш сам, а не да си платиш мижавата такса да ти ги донесат и инсталират на място, а не да се гърбиш с баджанака. Но разбира се, ако си достатъчно *** да си купиш нещо с името Кийуан Е07, ще си и достатъчно *** да си мъкнеш сам новия хладилник или пералня. Кръговрата на тЪпотата!
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Тази кола много ми прилича на Pontiac Aztek. Все едно е дошла от алтернативна времева линия, в която Pontiac все още съществуват като функционираща автомобилна компания и това е всъщност обновеното им SUV.