IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци изкопираха Nissan Navara и Ford Ranger

Местната марка Changan създава гама от пикапи-копия на известни модели

Китайци изкопираха Nissan Navara и Ford Ranger

Китайската автомобилна марка Changan не е много популярна в Европа и едва ли скоро ще стане. На местния си пазар обаче Changan се развива добре и дори лансира подмарка – Shenqi, която се специализира в производството на джипове и пикапи. Точно Shenqi лансира новия пикап F70. На пръв поглед става въпрос за типичен представител на китайската автомобилна индустрия – не особено високо качество, големи и лакоми мотори и естествено – сериозни „заемки” по отношение на дизайна, в случая от класики като Nissan Navara и Ford Ranger.

Китайското министерство на промишлеността разпространи първите снимки на F70 с уточнението, че търговското име на модела все още не е избрано, но на радиаторната решетка присъства надпис Kaicene.

F70 е позициониран над другия пикап на Shenqi – F50, който пък е създаден „по подобие” на предишния Isuzu D-Max. Китайците твърдят, че дизайнът на F70 e „оригинален”, но снимките на пикапа ги опровергават.

Според китайските медии новият пикап на Changan ще излезе на пазара с два турбодизелови мотора на Isuzu с обем 1,9 и 2,5 литра, като този с по-малкият работен обем е по-мощен 150 срещу 129 конски сили. Моторът задвижва задния мост или четирите колела, все още няма данни за трансмисиите, с които ще се предлага F70.

Интересното е, че F70 ще трябва да се конкурира и с едно „чистокръвно” копие на Navara – Dongfeng Ruijing 6 – пикап, „създаден на базата” на японския модел.

0 от 500