IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бихте ли купили китайското Porsche Cayenne само за 20 500 евро?

Голяма част от дизайна на Changan Uni-K повтаря напълно този на германския модел

Китайските производители са известни с копирането на популярни модели, като сред тях има и някои интересни попадения. Дали обаче те биха се радвали на популярност в Европа? В крайна сметка клиентът има право да се възползва от достъпен като цена автомобил с имиджа на привлекателен европейски модел.


Changan Uni-K


Хипотетично такъв може да бъде един от популярните китайски SUV. Той се казва Changan Uni-K и основната му особеност се състои в задната част, която е подобна на тази на Porsche Cayenne Coupé. Дизайнерите на китайската марка не са се колебали да повторят повечето детайли, но са добавили и собствени - трета стоп-светлина, която е интегрирана в сполейра.

Отстрани погледнат Changan Uni-K също до голяма степен повтаря германския модел, но предната част е напълно различна. Там са поставени V-образна решетка с триизмерен ефект, тесни фарове и Y-образни дневни светлини, като всичко това няма нищо общо с предницата на Cayenne Coupé.


Changan Uni-K


Азиатският модел е по-нисък, по-тесен и по-висок от германския, като размерите му са 4860 мм дължина, 1940 мм широчина и 1700 м височина. Все той е оборудван и с някои впечатляващи детайли като 21-цолови джанти и оригинални дръжки на вратите.

Напълно логично, Uni-K не предлага модерни V6 и V8 двигатели, а скромен 4-цилиндров бензинов турбомотор, развиващ 232 к.с. и 390 Нм. Максималната скорост на кросоувъра е 200 км/ч, а задвижването е само към предната ос. Единствената скоростна кутия е 8-степенна автоматична, която няма нищо с PDK и Tiptronic Plus, поставяни на Cayenne.

Още снимки на китайския кросоувър - вижте в галерията:


Голямото предимство на Changan Uni-K е в цената, която в Китай започва от 20 750 евро. Версията с най-високо ниво на оборудване не надвишава 25 000 евро, така че не би било изненада, ако моделът предизвика интерес на пазарите в Европа.

0 от 500