IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха автомобил без табло

Това е първият модел на новата смарт-платформа SDA

Китайският производител Changan Automobile показа необичаен концептуален модел с индекс CD701, с който бе отбелязано и пускането на нова марка - Zhuge Intelligence. Под нея ще бъдат произвеждане само автомобили с най-нови технологични решения. Брандът носи името на Zhuge Liang – китайски стратег, живял през 2-ри и 3-те век след Христа.


Changan CD701


Концепцията CD701 представлява фастбек с интересен дизайн, в който прави впечатление почти вертикалната предна част с щепсел за зареждане, отстрани на който има LED-оптика със С-образни секции, разделени в центъра. Автомобилът има издадени прагове и джанти с дизайн, който наподобява пет листенца. На вратите няма дръжки , а огледалата са заменени с миниатюрни камери.

По-интересен обаче е минималистичният интериор, при който няма дисплеи отстрани за излъчване на изображения от камерите за задно виждане. Традиционното табло с приборен панел също липсва, като неговите функции вероятно са иззети от екран, вграден във волана, или от централния таблет на мултимедийната система.


Changan CD701


Други интериорни характеристики включват изрязан централен тунел и светло оцветени покрития. Седалките са оборудвани с подложки за крака, а гърбът на предния пътник се навежда далеч назад.

От компанията-производител обявиха, е CD701 е първият Changan, изграден върху новата платформа за интелигентни автомобили SDA. Засега обаче липсват други подробности за превозното средство, като не е ясно дали то ще се превърне в сериен модел или ще си остане само концепция.


Още снимки на концептуалния модел - вижте в галерията:

Снимки: Changan

0 от 500