IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Android Auto вече ще пише съобщения вместо вас

Технологията ще обобщава получените съобщения и ще предлага кратки опции за отговор (ВИДЕО)

Изкуственият интелект в технология Android Auto вече значително улеснява комуникацията по време на шофиране. Това стана ясно по време на представянето на телефона Samsung Galaxy S24, където Google обяви актуализация за Android Auto.


Android Auto


Системата ще получи нови функции, базирани на изкуствен интелект (Al). Те трябва да направят комуникацията по време на шофиране по-лесна и по-безопасна, въпреки че потребителят все още ще трябва да взаимодейства с мултимедийния екран - макар и много по-малко.

Ако събеседникът изпрати дълго съобщение или много съобщения подред, изкуственият интелект на Google ще може да обобщава написаното и да създава кратка версия. Така водачът няма да трябва да се разсейва с четене на огромни текстове.



Освен това Android Auto ще може да предлага готови отговори на съобщения. В допълнение към често използваните фрази, отговорите могат да включват например данни от Google Maps, за да покажат местоположението на автомобила и приблизителното време на пристигане.

Все още не е ясно дали AI наистина ще улесни комуникацията по време на шофиране или няма да е толкова удобен, колкото Google обещава. Използването на Apple CarPlay и Android Auto по време на шофиране в сегашната им форма вече беше признато за опасно. През 2020 г. те бяха наречени „по-разсейващи от алкохола“, а миналата година General Motors обяви, че бъдещите им електрически автомобили няма да имат тези технологии.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хахаха преди 10 години (горе-долу) имах Нокия 820 вързана към хендсфри и ми четеше съобщенията от фейсбук и ме питаше искам ли да отговоря, като го превръщаше в текст, който изпраща пак по месенжер. Без изкуствен интелект и бля-бля,
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 месеца )
    Общото правило е, щом е съобщение или имейл, значи може да почака. Ако някой е толкова асоциален да се обади, но му е зор да получи писмен отговор спешно, или ще чака, или отбиваш и му пишеш.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    1-ви, като цяло съм съгласен с теб. И като цяло не ползвам такива функции на АА. Дори съм му изключил да ми чете съобщенията. Но има и редки моменти, когато това може да е от полза, зашото в "модерните" времена по-често се комуникира със съобщения вместо да се обади. Който иска да си го ползва.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Щура идея ( преди 3 месеца )
    Или просто използвайте телефона за "пренос на звук". Знам, че звучи налудничаво, но само си представете как вие говорите и другият човек просто чува, това, което казвате, и никой нито пише, нито чете. Невероятно, а?