IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на BMW ще могат да споделят ключа на своя смартфон

Новата опция е достъпна за устройство, работещи както с iOS, така и с Android

Смартфоните са неразделна част от живота на съвременния човек, като са се превърнали във фотоапарат, видеокамера, портфейл, а вече и в ключ за кола. BMW Group обяви следващата актуализация на собствената опция BMW Digital Key, която ви позволява да превърнете устройства с операционни системи iOS и Android в нещо като електронен ключ за автомобили на марката. И сега собствениците на смартфони на различни платформи ще могат да обменят ключове.


BMW Digital Key


BMW, съвместно с Apple, Google и Samsung, под егидата на Car Connectivity Consortium, са подготвили нова версия на BMW Digital Key, която изравнява възможностите на собствениците на iPhone и различни смартфони с Android. Ако по-рано цифровият ключ можеше да бъде изпратен само чрез услугата iMessage, изключително за iOS, сега има повече такива възможности.

Ключът вече може да бъде изпратен чрез имейл, SMS или всяка друга услуга за текстови съобщения като WhatsApp. Получателят не се нуждае от специално приложение или BMW ID. За да добави цифров ключ към своя смартфон-портфейл, то просто кликва върху връзката. Ако собственикът и получателят стоят един до друг, ключът може да бъде споделен и чрез Apple AirDrop или Android Nearby Share.

В някои ситуации от съображения за сигурност може да се наложи въвеждането на код за активиране в превозното средство, който изпращачът в идеалния случай би съобщил на получателя по друг канал. След като цифровият ключ пристигне на iPhone, получателят може също толкова лесно да го добави към Apple Watch и да използва и двата аксесоара за достъп до автомобила. Вярно е, че има нюанс - засега междуплатформената обмяна на BMW Digital Key е достъпна само за съвместими iPhone и смартфони на Google. Поддръжката за смартфони на Samsung ще бъде добавена към услугата на по-късна дата.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Largo ( преди 1 година )
    Поредния електронен *** както винаги и по този начин отново някъде там ще отварят крадците с едно телефонче и бг.съдията няма да ги съди защото е *** и не знам за чии вкарват толкова много просташката електроника по колите