fallback

Mercedes-Benz продава всички шоуруми и централата си в Германия

Автомобилният гигант се готви да се отърве напълно от дилърите

Mercedes-Benz ще продаде всички свои шоуруми и в Германия, както и щаб-квартирата на компанията. Това съобщава Bild, като се позовава на представител на производителя, според когото за продажба са подготвени общо 80 представителства на марката, намиращи се в селски или градски райони. Сред тях е и щаб-квартирата на Mercedes в Щутгарт.

От компанията са категорични, че решението не се дължи на финансови затруднения. Не се предвижда затваряне на дилърски центрове и съкращаване на персонал, като потенциалните купувачи на шоурумите трябва да гарантират запазването на работните места. В момента в представителствата работят около 8000 души.

Mercedes-Benz също така изключва продажбата на всички дилърства на една компания. Изискванията към купувачите са строги - в търга ще могат да участват фирми, които са готови да инвестират, нямат икономически проблеми и могат да взаимодействат със синдикатите.

„Искаме да гарантираме конкурентоспособността и успешните продажби на Mercedes-Benz в Германия“, посочва информаторът на Bild.

Това не е първият път, когато Mercedes-Benz продава свои клонове. Подобна процедура вече тече в други европейски държави, при това успешно и това кара компанията да продължи да продава активите си. Засега не се посочва кога ще се проведе търга и каква сума планира са спечели производителя от продажбата на дилърствата си на най-важния европейски пазар, не се уточнява.

Намеренията на компанията обаче не се приемат от синдикатите в Mercedes-Benz, които ги определиха като „неприемливи и неразбираеми“. Според председателят на работническия съвет Ергюн Люмали продажбата търговските представителства е „шамар в лицето“ за служителите.

„След години на жертви и свързаните с тях многобройни отстъпки от страна на служителите, клоновете са печеливши и дават своя принос към резултата на групата“, коментира Люмали.

fallback
  • #22
    Конспиратор ( преди 3 месеца )
    Ако на тези 80 локации се отворят едни 80 представителства на Определени ел. - мобили, то това би означавало, че тази заповед идва от някъде по-високо от колкото смятаме и че определено има някакъв ПЛАН.
  • #21
    Интересно решение ( преди 3 месеца )
    Сега по този начин се предоставят 80 шоурума за друга марка - нека проследим и видим кой ще се нанесе там..
  • #20
    Не зачитат хората ( преди 3 месеца )
    Много странно, много грубо?
  • #19
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 14,малко не е така,карам една от споментите от теб марки,не защото не мога да си купя Порше,а защото на този етап това не мие необходимо,а да пишеш простотии от рода за това че Мерцедес карат само чичаци с меки патлаци не е вярно,защото доста държавни глови на висше световно ниво ползват тази марка и производната и Майбах,а не Порше. Така,че си недорасляк и Порше ти е на плакат в детската.
  • #18
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 12,май вече няма да има ***,щом си продават и кантората в Щутгарт.Това не се е случвало никога,но сега е факт.
  • #17
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 3 ами те вече ядат шамарите,да си напуснеш и продадеш централата в Щутгарт,това е шамар ама тип подсечка през кокалчетата на краката.Санкцийте приятелю срещу Русия и отказа от евтините руски суровини и горива до това водят.Такова е положението не само в Дженедрмания а в целия ска...пан ЕС.В Британия 75 фирми са във фалит,като една от тях е тази за леене на метал жизнено важен на отбранителната/при тях нападателната /промишленост.Бавно но сигурно ЕС се разпада и потъва в блатото.
  • #16
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Санкцийте срещу Русия вече действат пъро ФВ,сега МБ,а селд това и останалите. Фалита на Джендермания и ЕС е осезаем.
  • #15
    Hans ( преди 3 месеца )
    Най-добре да ги дадат на рено.....И без това си бъркат по дупките.....
  • #14
    Запознат ( преди 3 месеца )
    Мерцедес е *** за псевдо баровци, които нямат пари за Порше или по луксозна марка. Мерцедеса може да Ви се струва мечтана кола, ако карате Пежо, Рено, Дачия, Тойота и тн Хората дето караме премиум автомобили, знаем, че мерцедеса е ***, а S класата е за чичаци с меки патлаци
  • #13
    VAYK ( преди 3 месеца )
    Е *** пък строят хотел в Дубай хахахах, от където са им основните акционери :)))))
fallback
Последни