IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепция на Mercedes беше открита изхвърлена на боклука

Много от технологиите в „S-Classic Digital 'My MBUX'“ се използват в топ-моделите на марката

Автомобилните производители създават концептуални автомобили, за да покажат технологии или да визуализират бъдещи модели. След като това стане, прототипите обикновено се съхраняват от компаниите. Понякога обаче се случва те да бъдат изхвърлени на боклука, както се е случило с концепцията на Mercedes „S-Classic Digital 'My MBUX'“, разкрита през август 2020 г.


S-Classic Digital 'My MBUX


Това всъщност не е кола, а по-скоро забавно изглеждаща капсула, предназначена да даде на хората представа за технологията, която се използва в превозни средства като EQS. Снимки на устройството бяха публикувани в Reddit, като техният автор Ноа Мансико обяснява, че те са направени извън Атланта, където се намира централата на Mercedes-Benz в Северна Америка.

Най-вероятно прототипът е бил държан там, докато не е надживял полезното си предназначение, и просто е бил изхвърлен. Производителите на автомобили не могат да продават или даряват своите функциониращи концепции, след като са готови с тях заради правни проблеми, поради което много от тях имат подобна съдба.


S-Classic Digital 'My MBUX


Този концептът е останал без обозначенията на марката Mercedes, включително и волана, но тъй като е уникален, разпознаването му не е трудно. Капсулата включва скулптурни седалки, масивен сензорен екран и други компоненти, много подобни на тези, които в крайна сметка се срещат в моделите от по-висок клас на германския автомобилен производител като S-Class и EQS.

Съобщение за пресата, в което се описва концепцията, посочва стотици светодиоди, отопляеми и охлаждани масажни седалки и мощна система за филтриране на въздуха, оборудвана с дозатор за парфюм. За съжаление, вероятно много от тези функции вече не функционират на изхвърлената капсула.



0 от 500