IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz внедрява изкуствен интелект в автомобилите си

Виртуалният асистент ще дебютира през януари с новата операционна система на марката

Mercedes-Benz разработва виртуален асистент с изкуствен интелект за своите автомобили. Той ще бъде представен през 2024 г. като част от новата версия на собствената мултимедийна система MBUX, обявиха от компанията от Щутгарт.


MBUX Virtual Assistant


Германският автомобилен производител твърди, че въвеждането на MBUX Virtual Assistant, който се позиционира като революционно решение, представлява по-нататъшно развитие на настоящия гласов асистент „Hey Mercedes“. В новата версия на мултимедийната система гласовият асистент за първи път ще има лице и ще стане спътник на собственика на Mercedes-Benz.

„Mercedes-Benz преоткрива цифровото изживяване на пътниците, като използва изкуствен интелект за човешко взаимодействие с интелигентния виртуален асистент в мултимедийната система MBUX. Той ще може да се синхронизира с вашия стил на шофиране и настроение“, каза изпълнителният директор на Mercedes-Benz - Ола Калениус.

„В комбинация с нашата собствена MB.OS архитектура, този подход ще определи бъдещето на цифровия лукс“, обещава още изпълнителният директор.

Изкуственият интелект трябва да интегрира всички възможности на системата MBUX в едно цяло с визуално „лице“. Заедно с MBUX Virtual Assistant ще бъде представена и нова версия на собствената операционна система Mercedes-Benz. Премиерата на MB.OS и на виртуалния асистент ще се състои през януари 2024 г. на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Largo ( преди 4 месеца )
    Е това вече ще е върхът на простотията не стига,че напълниха колите с боклушката електроника и не стават за нищо ами тия сега от *** ще се олеят хептен и ще стане направо гомнянцедес без майтап , лепете още електроника давайте
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Умния ( преди 4 месеца )
    Разработва ги VMware от години ама вие сега научавате
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кич на квадрат ( преди 4 месеца )
    Не знам за ИИ, но като видя таблото от снимката, последното нещо, което ми идва на ум е стил, класа и Мерцедес. Със сигурност усещането ми е плод на вродения и придобит расизъм, но гледайки го в съзнанието ми изплуват образи на араби, албанци, бради, вного гел, кожени якета, лоши погледи през сбръчкани вежди и мигащи неонови светлинни надписи, изписващи думамата "момичета" под някаква форма.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 5. Внимавай какво си пожелаваш, че може да ти се случи! Ако досега Waze не помагаше с камерите за скорост и полицаите, то в момента в който включат и тол камерите в играта, почти всички ще изгорим поне в началото.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Колите доста изостават с технологиите, какъв изкуствен интелект те дори номерата на колите още не могат да сканират и позволяват най-големите *** да ги карат по безобразен начин.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    предпочитам естествена блондинка с естествен интелект да предлагат към автомобилите
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 4 месеца )
    Искам да видя, как ще се синхронизира изкуствения интелект на "стил на шофиране и настроение" на път от Мюнхен към Сливен с един швед вътре и звучащи топ тупалки на събратята му!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 1. Е като не могат да научат изкуствения си интелект да шофира, защо пък да не направят нещо значително по-полезно като да му сложат лице и да го научат да ти разпознава настроението за да знае каква музика да ти пусне. Много хора само заради това лице на изкуствения интелект ще си купят колата според Мерцедес.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Супер. Като изостават с батериите и ел. задвижванията, поне да напредват с мултимедията. Въпросът е колко хора ще изсипят 2 торби с пари само заради мултимедията им? И що си мислят че китайците не правят същото за по-малко пари?