IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска на пазара... мезонети

Цената на луксозните жилища от германския производител достига 20 милиона евро

Mercedes-Benz ще строи жилищен небостъргач в Дубай. Комплексът Mercedes-Benz Places ще бъде разположен в самия център на града, недалеч от Бурж Халифа, а дизайнът му ще бъде подчинен на характерния стил Sensual Purity. Когато се прилага към автомобилите, концепцията се описва като комбиниране на рационалното с емоционалното, красотата и изяществото с прогресивността и иновациите. Партньор на Mercedes в този проект да 341-метрова кула ще бъде Binghatti, известен любител на сложните архитектурни форми.


Mercedes-Benz Places


Mercedes-Benz Places ще има 65 етажа. Всеки етаж има максимум четири резиденции с 2-4 спални, частни басейни и гледка към небостъргача Burj Khalifa. Детайлите по проекта се обсъждаха повече от година, като първоначално на преден план бяха изведени нуждите на бъдещите обитатели. В резултат на това те ще имат достъп до интелигентни домашни технологии и интелигентни решения за мобилност. Може би говорим за нещо като напълно автоматизирано паркиране или дронове.

Строителството е планирано да приключи през четвъртото тримесечие на 2026 г. Цените на апартаментите в Mercedes-Benz Places ще започват от близо 2,2 милиона евро. Луксозните мезонети се оценяват на близо 20 милиона евро. Това е много скъпо дори по стандартите на ОАЕ, където, за да бъдете в „горната класа“ (най-богатият 1% от хората), трябва да имате състояние от 1,6 милиона долара.


Mercedes-Benz Places


Междувременно в Дубай има къде да се разхождат не само феновете на Mercedes-Benz. В бизнес района Business Bay се строи висока сграда Bugatti Residences с привкуса на френската Ривиера. А на 20 минути с кола от центъра и летището се намира затвореният комплекс Dubai Hills Vista с 40 триетажни вили в стил Lamborghini. Това са луксозни жилища с шест спални, кабинет, гараж за две коли, голяма всекидневна и помещения за прислужници. Началната цена на вилите е малко под милион евро - и всички те вече са продадени.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 1 - И какво? Ти ли ги събираш, че го изкарваш на проблем. До 2 - Кич? Че то кога не е било кич? Мерцедес, може да гледаш старите модели, едва ли не, като на някаква класика с клас, ама иситната е, че зададоха трендовте и това, което беше кич, стана посредствено. Ако видиш моделите им до преди ВСВ - ох малееей! Мерцедес винаги е било за пари, лук и ... кич. И не си мисли, че "на европейсците не им харесва". Англичаните и немците измислиха Ролс РОйс, Бентли, Мйабах, Ферари и ги обожават.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Chokana ( преди 4 месеца )
    Гарсониери дали няма да има : D
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Кич ( преди 4 месеца )
    Имайки предвид кичозността и показността на новите модели на Мерцедес, да, Дубай е подходящо място за тях и всички свързано с тях. За мен новите модели на марката не оставят усещане за стил и класа, но нито аз, нито европейците като цяло сме "таргет групата" на Мерцедес (и не само), така че да се окепазяват, колкото искат.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 4 месеца )
    Доста гнусно.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    В Дубай масово сградите нямат канализация.Мръсната вода заедно с диамантените *** на местните сви** опс милионери се събират в контейнери и след това огромна колона от цистерни ги събира кара ги през целият град като някакъв ши*ан лайн*н керван и ги изсипва в едно езеро до градът. И това се случва 24/7 365 в годината. Готино местенце е Дубай.Последното място на тоя свят в който бих си купил нещо.Но сега е много модно да си направиш селфи на тенис кортът на ОНЯ хотел