IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарен Mercedes с две врати ще смени притежателя си

Версията 500 SEC AMG 6.0 Wide-Body е много рядка и изключително търсена сред колекционерите

Този двуврат Mercedes е не просто колекционерска ценност, а легендарна част от автомобилната история: произведеният през 1986 година 500 SEC AMG 6.0 Wide-Body е една от най-редките и най-търсени версии на едно от най-красивите и обичани купета в историята на марката с трилъча звезда на емблемата.


Mercedes 500 SEC AMG 6.0 Wide-Body


Колата е смятана за истинска икона на суперавтомобилите от 80-те, съчетаващ бруталност и елегантност едновременно. Под предния капак работи грандиозен 32-клапанов DOHC V8 на AMG, доработен от инженерите от Афалтербах за максимално добро представяне и звук, който може да ви накара да настръхнете.

Още по-забележителното в конкретния случай е това, че конкретният екземпляр освен изумително добро състояние демонстрира и направо нищожен пробег, равняващ се на 4898 километра.


Mercedes 500 SEC AMG 6.0 Wide-Body


Автомобилът е с лаково покритие в цвят синьо-черен металик, а интериорът показва стилна комбинация от антрацитено черна кожа с автентичен AMG волан и изобилие от дървени апликации от изискан орехов фурнир.

Търгът започва днес, 8 декември в Ню Йорк.


Интересни факти за 500 SEC AMG 6.0 Wide-Body можете да откриете в галерията:


0 от 500