IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обсебен от Toyota: Мъж си купува поне по един Land Cruiser всеки месец

Колекцията на Чад Насир наброява 24 автомобила и продължава да расте

Мнозина още като деца започват да мечтаят за някаква кола. Залепват плакат с нея на стената в спалнята, използват нейна снимка за скрийнсейвър и обръщат интернет с главата наопаки, за да намерят информация за автомобила. Има обаче един човек от Мичиган, чиято мания е издигната на съвсем ново ниво. Той си купува по една или две Toyota Land Cruiser всеки месец през последната година.


Toyota Land Cruiser колекционер


Чад Насир, който в момента живее в Мичиган, има колекция от 24 Toyota Land Cruiser, като тя продължава да расте. Почти всички автомобили са с ляв волан, почти всички са в светли цветове и почти всички са внос от Близкия Изток. А причината е, че там те са много по-евтини отколкото в САЩ. Колите си приличат и по още нещо - всички те са оборудвани с механични скорости.

По-голямата част от колекцията на Чад е пристигнала в Мичиган през миналата година. Любовта му към японския модел датира от години. Насир израства в Либия - страна, където не всеки може да притежава Land Cruiser. Там този модел е запазен само за богаташите и се води „луксозен автомобил“. Насир обаче до така степен е обсебен от Land Cruiser, че се зарича да започне да си купува по един такъв автомобил, всеки път когато може да си го позволи.


Toyota Land Cruiser колекционер


И този момент явно настъпва - Чад притежава сервиз, в който той и екипът му модифицират автомобили, а също така им поставят допълнително защитно покритие върху боята и лака. Бизнесът му явно върви, а освен това му е доста полезен, тъй като не всеки Land Cruiser, който купува, не е в перфектно състояние.

Чад Насир купува първите два SUV преди около година в САЩ. Единият е Land Cruiser от 2013 г., а другият слиза от производствената линия през 2015 г. След това обаче той установява, че колите в Близкия Изток са по евтини и си купува пикап 70-Series от Саудитска Арабия.


Toyota Land Cruiser колекционер


За 15 месеца колекцията на Насир достига 24 бройки, а той няма намерение да се спира. Всички автомобили в нея са с пробег между 60 000 мили (96 560 километра) и 180 000 мили (289 682 километра), но независимо от възрастта им, те са в перфектно състояние.

Най-старото превозно средство в колекцията е Line Cruiser FJ40 LX от 1984 г. За ежедневните си пътувания Насир използва Land Cruiser 80 VXR Limited от 1997 г. Той помни всеки един детайл за всяка една кола, която е купил - година на производство, месец на покупка, пробег, проблеми за отстраняване, всичко.


Toyota Land Cruiser колекционер


Колите се държат в специален склад, принадлежащ на сервиза на Насир. И там има още много място, което мъжът смята да запълни с още Lans Cuiser-и. В момента той се готви да купи три коли наведнъж - една от Катар, една от Йемен и една от Оман, като и за тях, както досега, плаща в брой.


0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Арабин. Никаква изненада.Ние сме много близки по манталитет донориенталците и затова сме маниаци на евтини коли.Пука ни само за здравината, а другото не гледаме, подобно на тях.
  • #5
    8 rate up comment 14 rate down comment
    реалист ( преди 5 месеца )
    Повечето са кошници които ще изгният и нито ще може да се карат нито нищо, в един момент старите коли стават много скъпи за поддръжка и започват да им изчезват частите, а трябва да е много специален и запазен дадения автомобил, за да стува нещи като класически, а не някакви карани от арабите в пустинята в червеното и после карани по кораби и в Америка.Ако ги намира нови и ги складира може да е добра инвестиция след 50 години ако е жив.
  • #4
    21 rate up comment 2 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 5 месеца )
    Чудесна колекция, пари, изкарани с труд и вложени в нещо, което хем му харесва, хем има смисъл. Един ден повечето от тези коли ще струват цената си в злато.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 5 месеца )
    Да, аз крия моята мания от малкия си син заключена в гаража, защото той обича да рисува с камъчета по всякакви повърхности :)
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    Не е лошо. Има си мания, може да си я позволи и не пречи на никой. Ей така трябва да са хората, а не да ходят да вредят на другите заради интереси. И аз се опитвам така с моята си мания, ама имам малък син и си я крия в кашон. Като порасне и спре да си играе с колички, мисля да си извадя манията. :) За САЩ бяха писали за един друг пич преди години, който си купуваше 2-3 автомобила месечно. Нямаше претенции за възраст, състояние или каквото и да е, явно трябва да му харесват.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Илиян ( преди 5 месеца )
    Всеки луд с номера си