IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи нов спортен модел - Civic RS

„Кръстоската“ между Type R и Civic Si ще се появи в серийно производство

Един от експонатите на настоящото автомобилно изложение в Токио е Honda Civic RS - спортен хечбек, който за момента е предназначен за японския пазар. Въпреки статуса на прототип, компанията планира да бъде пуснат в серийно производство, при това още преди края на тази година.


Honda Civic RS


Извън Япония Honda вече продава един Civic RS, но като модел от най-висок клас. Новият JDM вариант представлява по-спортна версия, която се позиционира на стъпало под Type R. Визуално „японската“ Honda Civic RS може да се разпознае по контрастиращите надписи "RS" и двойните накрайници на изпускателната система.

Компанията не уточнява какъв двигател използва новият спортен хечбек. Обещава само „по-нататъшни подобрения, за да се осигури удоволствие от шофирането“. Не е ясно за какво става дума. Може би Civic RS е получил модифициран двигател, шаси и спирачки, или може би всички това на куп.


Honda Civic RS


Според някои информации новият спортен хечбек е оборудван с 1.5-литров турбо двигател с мощност 200 к.с., подобно на седана Civic Si. В най-лошия случай Honda подготвя по-стилна версия на Civic Sport Hatchback от 2024 г. с мощност 158 к.с. Друг вариант е JDM еквивалентът на американския Civic Sport Touring, който е с двигател с мощ от 180 к.с.

Но какъвто и двигател да има под капака на новата Honda Civic RS, той ще бъде съчетан с шестстепенна механична скоростна кутия. Това би следвало да угоди на противниците на вариатора, с който е оборудван обикновения Civic.

Honda Civic RSHonda Civic RS


0 от 500