IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова Honda Civic се топи... от слънцето

За съжаление на собственика, пострадалите части не се покриват от гаранцията

Собственик на Honda Civic, моделна година 2022, изпадна в неприятно ситуация, след като закупеният за дъщеря му автомобил започна да се топи. Момичето се завърнало от колежа и оставило колата на алеята пред дома, когато под влияние на слънчевите лъчи някои от пластмасовите елементи се стопили, а по боята се появили балончета.


Honda щети


Голдбърг закарал автомобила при местния дилър на Honda, от който го закупил, но бил неприятно изненадан от отговора, съобщава The Drive. От сервиза на марката заявили, че слънцето може да се отразява от прозорците на дома, действайки като лупа и усилвайки слънчевите лъчи. В редки случаи това може да доведе до прегряване и леко стопяване на външната пластмаса и боя, като тези повреди не се покриват от гаранцията. И съответно Голдбърг трябва да плати ремонта от джоба си.

„Отдавна установен факт е, че фокусираната слънчева светлина може да нагрее повърхности и да причини щети, в зависимост от интензитета и времето на излагане. Този вид щети не са изолирани за автомобилите или по-специално за Honda", се казва и в официално становище на представителя на марката.

Оттам посъветвали Голдбърг да се обърне към застрахователя на колата, който може да признае подобни физически щети върху колата. По същия начин, например, се покриват щетите от паднало върху автомобила дърво.

Междувременно семейство Голдбърг са подали жалба в корпоративния офис на Honda. Проверка в Google обаче показва, че има и други такива подобни случаи, при които слънчевите лъчи са нанесли щети върху автомобили. И при тях производителите отказват да покрият ремонта по гаранция, така че най-вероятно и при тази Honda Civic ситуацията да се повтори.


0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 3 месеца )
    Аз последните години Лади не съм виждал, няма и да видя!
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Пешо с теслата ( преди 3 месеца )
    съгласен съм с г-н Копейкин като ще добавя, че и по-старите коли също имаха повече желязо по тях, отколкото пластмаса - следователно ще да са по-здрави от сладолед и няма да се разтопят на слънцето...
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Обори ме ( преди 3 месеца )
    А да сте видяли някога някъде разтопена Лада ? Никога ! Няма и да има !
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Абсолютно възможно е. Знаете че със обикновена лупа може да се запали огън. А със достатъчно голямо извито огледало могат да се постигнат температури от няколко хиляди градуса. Потърсете "Melting steel with solar power" и вижте за какво става въпрос.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    В един репортаж показаха една сграда в Лондон която отразява слънцето върху колите и се бяха разкапали, та се наложило да правят промени по фасадата
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Ахахаха ( преди 3 месеца )
    Охохохо!