IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на JLR подаде оставка

Масимо Фрацела промени стила на марката с новите Defender и Range Rover

Главният дизайнер на британския производител JLR - Масимо Фрацела, напуска компанията. Италианецът е подал оставка, която е обяснил с „ново предизвикателство, което смята да поеме“, без обаче да става ясно дали то е свързано с автомобили.


Масимо Фрацела


Фрацела изигра ключова роля при оформянето на дизайна на най-новите модели на Land Rover. Работейки под ръководството на директора по дизайна на компанията Джери Макговърн той и екипът му създадоха някои от най-разпознаваемите модели на JLR, включително Land Rover Defender и Land Rover Discovery.

Италианецът също така допринесе за разработването на новите Range Rover и Range Rover Sport, както и техните SV варианти. Той работи за JLR от 2011 г., където дойде от Kia, заемайки позиция на шеф на екстериорния дизайн на Land Rover. Фрацела беше повишен в директор по дизайна на марката през ноември 2020 г. и се издигна до директор по дизайна на целия JLR през май 2021 г.

Все още не е ясно какво крие бъдещето за италианския дизайнер, който има основна заслуга за създаването на новата идентичност на британския производител и неговите брандове.

Снимка: Autocar


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кой разбрал, разбрал ( преди 3 месеца )
    Не разбрах
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 3 месеца )
    Този буквално извади от ямата тия марки собственост на индиици, които последните години 10 и повече нямат никаква развойна дейност, никакви иновации! И докато има още хора да избират по визията, а не по сравнението на показатели такива марки ще съществуват:))))