IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще постави още по-големи екрани в колите си

Германският производител залага на интерактивни дисплеи от ново поколение

Шофьорите са наясно, че не трябва използват смартфони, докато са зад волана, за да избегнат разсейването. Това обаче не спира производителите на автомобили да инсталират по-големи дисплеи на своите табла. Mercedes беше един от първите, които направиха това, въвеждайки своя Hyperscreen.


екрани


Говорейки пред Autocar, техническият директор на компанията Маркус Шефер каза, че предстои още нещо. Германският производител е на етап, в който смята, че в салона може да има още екрани. И техният брой ще се увеличава, като ще се залага на технологията на LG за интерактивни дисплеи, които предлагат безпроблемно превключване от един на друг.

Шефер обещава на потребителите невероятно изживяване с гигантски OLED екран с ширина над 1,4 метра. Графиката му ще бъде на най-високо ниво, тъй като целта е да да се използва за видеоигри. Настоящият Hyperscreen се състои от три отделни дисплея - 12,3-инчов цифров инструментален панел, 17,7-инчова информационно-развлекателна система и 12,3-инчов дисплей за предния пътник.


екрани


„Тези екрани нямат алтернатива и затова ще залагаме на тях. Появяват се нови технологии за безпроблемно потребителско изживяване и ние ще създадем зашеметяваща визуализация, за да бъдем наистина впечатляващи за потребителите“, обяснява Шефер.

Техническият шеф на Mercedes потвърди и по-широко разпространение на изкуствен интелект (AI) в автомобилите на марката, след като преди година беше пусна пробна бета версия на ChatGPT в моделите в САЩ. Компанията ще внедри и виртуален асистент, с който водачът ще може да комуникира и да изпълнява команди.

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Рони ( преди 3 месеца )
    Надявам се от останалите производители да са останали такива, които да предлагат истински автомобили и за в бъдеще. Тия са ми ясни.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Твърдо НЕ ( преди 3 месеца )
    Тоалетните с телевизор вместо предно стъкло просто ще пречат на шофьорите на пътя да шофират, като ще създават предпоставки за ПТП и реално ще засилват " войната по пътищата ". А особено с това да ти предлагат игри , докато шофираш за мен е тотално безхаберие и малоумщина, за която трябва съд и ефективни присъди ! Ние ще караме ли или ще рискуваме да загинем заради ***, който си играе на игри в колата с висока скорост ?!?! Предстои да ставаме свидетели на това, помнете ми думата !
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    И кога ще играят на тези игри? В задръстванията, на магистралата или къде? Макар че забелязвам, че сегашните тийнеджъри се събират, като стоят около колите или в колите и цъкат на телефоните си. Може би е за тях. Странна работа. Пият вода и сокчета, пишат някакви неща с аромат на парфюм... Тази сутрин в наше село е -8 и дори чернобялото екранче на колата се забави с изображението, докато позагрее въздуха в купето. Та се чудя тези екрани при тази температура как ще са?!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Оня ден разгледах предложения и един телевизор 55" на самсунг върви за 350 евро, така че не се учудвам че производителите пълнят само евтини екрани в колите
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това е кола за инфлуенсърки, тик токъри и труженички от онли фенс!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    mn ( преди 3 месеца )
    То вече няма как да се измисли нещо принципно ново. Всички марки и модели се въртят горе-долу около едни и същи неща.
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Еджбж ( преди 3 месеца )
    От една страна, изобщо не ме интересува какво правят Мерцедес, защото аз не съм им клиентела. От друга страна обаче, производителите са като синджир и един от големите играчи да сътвори някоя недомислица и останалите се присъединяват.
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Направо да почват да правят телевизори.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Почвам да се чудя, кой най напред ще му дойде идетята да смени предното стълко с един 50" curved екран.Таман асистента като разпознае насторението ти, ще ти пуска я игра, я, филмче..
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Имам една 21ца ЛГ слим. мога да им я дам за подглавник!