IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази Tesla Model S струва само 7800 долара

10-годишният седан има пробег от над 400 000 км, но се движи без проблеми (ВИДЕО)

Цената на новите електромобили е една от най-големите бариери пред приемането им от потребителите, въпреки че те постепенно намаляват. Това кара хората да се обръщат към пазара втора ръка, където се срещат по-изгодни предложения.



Когато купувате употребяван автомобил, очаквате нещо да не е наред, стига да не плащате за по-нова кола с малък пробег и пълна сервизна история. Този обаче не е такъв - това е Tesla Model S P85 от 2013 г., която е купена на търг само за 7800 долара.

Колата има пробег от 269 221 мили (433 269 км). Климатикът не работи, но самият автомобил е в движение, като показва още 113 мили (181 км) пробег при 50% оставаща батерия, което не е лошо. Проблем е, че този Model S не е съвместим с CCS адаптер и изглежда е заключен за софтуерни актуализации.

Когато Model S P85 беше нова, той струваше между 100 000 и 140 000 долара, като предлагаше пробег от 426 км според EPA. Това показва, че батерията в тази кола все още е в добро състояние, като няма данни тя някога да е сменяна или сервизирана.

Като цяло колата изглежда се движи добре и няма очевидни проблеми, ако изключим неработещия климатик, което я прави добра сделка. Поне, докато продължава да работи.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Тинтири, за 433 000 км дори при 5 на 100 което е абсурден разход за служебен винаги натоварен товарен автомобил шофиран от работник, на който не му пука за разхода и бърза да се прибере, ще я изгорил над 20 000 литра гориво за около 60 000 лв. Теслата на бързи зарядни станции ще е изгорила 0 лв и 0 стотинки. Дизела вече е изгорил над 120 000 лв, което е първоначалната цена на Теслата, която е набор на неговата баничарка. Ако въртеше колкото него, щеше да е с гаранционно сменена нова батерия.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    10-годишен ел. ***...цената му го показва ясно !!! А и публикацията доказва , че миксерите са за еднократна употреба - "автомобил е в движение, като показва още 113 мили (181 км) пробег при 50% оставаща батерия"...при идеални условия ))) но иначе не било лошо за идиoтa дето ще се набута да я вземе според тънката опорка на аФтора...
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    До 3. Антиматематиците можете да пишете И без ник. Цифрите за вас са като китайски йероглифи. Използвате ги без да ги разбирате Какво значат. Преписвате нещо и се опитвате да съставите числа с тях а с числата да правите някакви сметки, но дори числата ви са грешни. За да изгуби 95% от цената си, би трябвало да е купена за 156 000 долара. А за тинтири, който също е антиматематик, това че след 433 000 км батерията има 85% от първоначалния си капацитет/пробег, било зле и тотал щета.
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    МитЕ, Ако върти километри като дизел ще зарежда на бързи зарядни и не само ще смени 2 батерии за тоя километраж, но и ще плати сериозна сума на суперчарджъра 25 кВ по $0.30 си е сума ;)
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    За 10г е загубила 95% от цената си.
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Ако ще върти километри като дизела, който харчи по ПОВЕЧЕ от 8 хиляди долара само за гориво ВСЯКА година, то този автомобил си заслужава отвсякъде, дори да му се смени батерията. Ще си избие новата батерия за по-малко от две години.
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    Колата е на ръба на тотал щета - предстоящата смяна на батерията е финансово неоправдана - това е хазарт с 8 хил долара. Пари, които потенциален собственик на такава определено не може да си позволи да изгуби. Очевидно, да си електричар наистина първото изискване е да са ти изпържили мозъка...