IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази Tesla Model S струва само 7800 долара

10-годишният седан има пробег от над 400 000 км, но се движи без проблеми (ВИДЕО)

Цената на новите електромобили е една от най-големите бариери пред приемането им от потребителите, въпреки че те постепенно намаляват. Това кара хората да се обръщат към пазара втора ръка, където се срещат по-изгодни предложения.



Когато купувате употребяван автомобил, очаквате нещо да не е наред, стига да не плащате за по-нова кола с малък пробег и пълна сервизна история. Този обаче не е такъв - това е Tesla Model S P85 от 2013 г., която е купена на търг само за 7800 долара.

Колата има пробег от 269 221 мили (433 269 км). Климатикът не работи, но самият автомобил е в движение, като показва още 113 мили (181 км) пробег при 50% оставаща батерия, което не е лошо. Проблем е, че този Model S не е съвместим с CCS адаптер и изглежда е заключен за софтуерни актуализации.

Когато Model S P85 беше нова, той струваше между 100 000 и 140 000 долара, като предлагаше пробег от 426 км според EPA. Това показва, че батерията в тази кола все още е в добро състояние, като няма данни тя някога да е сменяна или сервизирана.

Като цяло колата изглежда се движи добре и няма очевидни проблеми, ако изключим неработещия климатик, което я прави добра сделка. Поне, докато продължава да работи.


0 от 500
  • #57
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ned ( преди 3 месеца )
    Добра цена...би могла да се трансформира батерията в рак за съхранение на соларна енергия
  • #56
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    "topidiot ( преди 7 часа )"при 50% оставаща батерия" навява мисълта , че батерията за 10г. е деградирала до 50% " Господин topidiot , нищо ново под слънцето. Поради липса на собствени мисли, се опитвате да уловите във въздуха навяващите мисли на други, които не могат да мислят или както е в повечето случаи, на някой който много добре е обмислил какво да ви каже за да го тиражирате и споделете със съмишленици с общи мисли, за да подкрепяте ВЯРАТА в тази НАВЯТА ОТНЯКЪДЕ мисъл.
  • #55
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Не не ! ( преди 3 месеца )
    И да ми я подарят не искам стара кола с изгоряла батерия , дето ще се хвана за главата като ми съобщят после цената.
  • #54
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Точно затова като ви кажат, че този автомобил напълно разбива митовете за бързата деградация на батериите, защото за 433 000 км е изгубил само 15% от капацитета си и след 10 години все още има 85% от първоначалния си капацитет и съответно пробег като нов, не можете да го разберете. ВЯРВАТЕ, че животно като жирафа е невъзможно да съществува. Стоите с детето си пред клетката на жирафа, без да го поглеждате, защото не ви харесва истината и му обяснявате "Е па таково животно нема, моето дете"
  • #53
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Е то много акъл се иска наистина трябва да си минимум професор по висша математика, за да можеш да пресметнеш, ако с 50% от заряда на батерията можеш да изминеш 180 км, колко можеш да изминеш, когато си я бил заредил до 100%. Такова ниво на МИСЛЕНЕ очевидно е СВРЪХ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ВИ. Затова се затруднявате да прочетете статията и да я разберете и дори, когато ви кажат правилния отговор, смятате, че ви лъжат и се правят на свръх интелигентни, че могат да извършат такива сложни сметки!
  • #52
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Особено пък според гостени на който е направил сделката на века да си купи 10-годишна toyota за 10 000 лв, която като нова е струвала 25 000 лв, а сега нова струва 40 000 лв. 360 км дневен пробег не му стигал и този автомобил бил абсолютно неподходящ за него, защото на седмица той минавал по цели 150 км за 30 лв. следователно автомобилът е абсолютно неподходящ за който и да е шофьор по целия свят. Включително на този от клипа, който тази седмица смята да измине 4400 км с него за без пари.
  • #51
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Ако намериш такива автомобили на тази цена Ще купя три. За разлика от антиматематиците аз мога да си направя сметката. Ще пиша в левове, а не в долари. При положение че е подобен автомобил в момента може да се купи за 40 000 лв, а ремонт на батерия според пича в клипа струва под 10 000 лв, когато и ако въобще е необходимо, дали 15 000 лв е лоша цена да го купиш? Такъв автомобил без батерия или с бракувана такава се продава за около 20 000 лв. Според антиматематиците обаче било лоша сделка!
  • #50
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,купувай смело.По добра оферта няма да намериш.
  • #49
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    В Надин ще платят повече за това старо желязо.
  • #48
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Pe60 Mo71ka7a ( преди 3 месеца )
    Еееех тая Митично Бъстната КЪНТ...Пак ги смуче едно ликуми все едно смуче близалката дето баща му му е дал като малка принцеска да почне да се обучава в обдухването...Колко ли трябва да си "умен" че да твърдиш че на 10 годишна батерия и нямало нищо и била в цветущо здраве...А да...Толкова колкото е Митично Бъстната КЪНТ мечтаеща си за близалката на идола му Мъск...