IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа електрическото си бъдеще

Японците представиха седан и миниван, които сякаш са излезли от „Междузвездни войни"

Honda е един от производителите, които изостават в електрификацията, след като първият електрически модела на марката - Honda e, не успя да се наложи на пазара и ще бъде спрян от производство. Японците обаче имат намерение да наваксат изоставането си и на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас представиха два концептуални модела, загатващи бъдещето на марката.


Honda Saloon


Двата автомобила, наречена Saloon и Space-Hub, показват какво трябва да очакваме от бъдещата серия „0“ електрически модела на Honda. По-впечатляващ от двата определено е Saloon, чиито дизайн е вдъхновен от клиновидни концепции от 70-те години на миналия век, събуждащ спомени за емблематични модели от онази епоха, включително прочутия Aston Martin Bulldog.

Седанът ще послужи като вдъхновение за първия сериен модел на серия „0“, който трябва да се появи на пазара през 2026 г. Първоначално електромобилът ще бъде пуснат в Северна Америка, последван от Япония, Азия, Европа, Африка, Близкия изток и Южна Америка.


Honda Saloon


Освен привличащия вниманието си дизайн и вратите във формата на крило на чайка, които вероятно няма да бъдат част от крайния продукт, седанът получава и напълно новата платформа на Honda за електрически превозни средства. Ниският и широк екстериор прикрива просторен интериор, подобрен с инструментален панел с интерфейс човек-машина (HMI), включващ само устойчиви материали.

Що се касае до концептуалния миниван Space-Hub, при него, поне засега, няма планове за серийно производство. Този футуристичен електрически модел може да се похвали с обширен стъклен покрив, който се простира над пътниците, предоставяйки им удивителна гледка към околностите. Зад водача е разположено изолирано отделение за пътници, което разполага с противоположни седалки, като идеята е хората в него да създадат „хъб“, свързващ ги както един с друг, така и с външния свят.


Honda Space-Hub


Space-Hub може да се похвали и с нетрадиционен дизайн на задната част, характеризиращ се с правоъгълна осветителна лента и липса на предно стъкло.

В допълнение към тези концепции, Honda представи и ново лого „H mark“ за своите предстоящи електрически модели, включително серията „0“. Според компанията този нов дизайн символизира „две протегнати ръце“, отразявайки ангажимента на Honda да „разшири възможностите за мобилност и да продължи да отговаря на нуждите на своите клиенти“.


Още снимки на двата концептуални модела, както и на новото лого на Honda - вижте в галерията:


0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Пръцльо, резултатът пак е същия. Само обиди и никакви факти относно напредъка на honda в технологиите за електромобили за които става въпрос В статията. Може и да съм пропуснал нещо затова те моля да ми подскажеш понеже съм функционално неграмотен, за какви нови технологии бъдещите електрически модели на марката се говори В статията? Въобще става ли дума за технологии? Хайде да видим можеш ли да говориш по някоя тема по същество без да използваш обидни думи? Ако махнем тях, нищо не казваш!
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 9 ( преди 3 месеца )
    Ако под "до скоро" разбираш "никога", си прав.
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 3 месеца )
    Ха-ха, Бустерчо, манекенът на Дънинг-Крюгер с претенции за функционална грамотност, бил изказал мисъл, която не можела да бъде атакувана, защото била самото олицетворение на достоверността, а именно че Хонда били технологично под нулата. Затова не оставало друго освен да го атакуваме като мислител. Ха-ха-ха-ха! Лелее!
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Няма смисъл от такива коли. Ще им донесат само загуби. По добре да се ориентират към големи мощни офроуд джипове и пикапи. Това се търси най много в момента. На никой не му пука за електрическите коли. Вижте пазара и продажбите! Докато някой се занимават с глупости, Тоyota в момента прави луди пари и на всеки 2 месеца изкарва супер яки нови модели на пазарa. Lexus GX550, LandCruiser 250, Sequoia TRD Pro, Tacoma, Tundra.....дори нов LC70....сега се очаква и нова генерация на 4Runner.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Прогрес ( преди 3 месеца )
    Хонда правеха отлични автомобили до скоро, като разбира се говорим за ДВГ. В момента изостават драстично, аз все още съм склонен да не ги отписвам, но имат доста работа. Иначе подобни концептуални творения са интересни, но както всички знаем това няма почти никаква връзка с действителността и близкото бъдеще.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Пръцльо, затвърждаваш тази мисъл "Ако не могат да атакуват мисълта, атакуват мислителя. Пол Валери" . Докато останалите коментираме написаното в статията, ти коментираш коментиращите, защото нямаш какво да кажеш по статията и си съгласен с написаното от коментиращите, защото е истина, но тази истина не ти харесва. Не ти е за първи път, нито ще ти е за последен, затова няма изненади. Ще копирам и това в буферната памет и ще ти го пействам на всяко заяждане без аргумент, да не си губя времето!
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 3 месеца )
    Ауу, форумният титан на технологичната мисъл Бустерчо и тук се е изходил. Барво, корифей!
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До всички ( преди 3 месеца )
    Не бързайте да ги отписвате.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    До 4. Не бях се замислил, но си абсолютно прав. Добро попадение!
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "Технологично са доста под нулата" - Използвали са нула, защото областта под нулата (bz - beyond zero) Тойота вече я зае.