IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda пуска нов електрически кросоувър

Моделът ще се прави в Индия, но ще се продава и на други пазари

Японсккият производител Honda ще разработи нов компактен електрически кросоувър в Индия като част от проекта „ACE“, който обаче ще бъде глобален модел. Това съобщи индийското издание на Autocar с позоваване на вътрешна информация.


Honda


Според информацията проектът "ACE" означава "Asian Compact Electric". Тоест, това ще бъде компактен електрически кросоувър, предназначен предимно за азиатския пазар. Но тъй като новият електрически кросоувър на Honda е позициониран като глобален модел, той вероятно ще се продава и на други континенти, а не само в Азия. Европа почти със сигурност влиза в сметките.

Новият електрически кросоувър на Honda има фабрично кодово обозначение DG9D. Той ще бъде изграден на базата на субкомпактния Honda Elevate, чието първо поколение се появи през 2023 г. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба до 2026 г. Между другото, Elevate също е глобален модел. На други пазари се продава под друго име - Honda WR-V. За кросоувъра DG9D не се знае почти нищо.

Знаем само, че ще получи електрическо задвижване. Но какво точно - все още не е обявено официално. Honda Elevate е оборудвана с 1.5-литров двигател с мощност 121 к.с. и 145 Нм въртящ момент. Все още не е известно колко ще струва кросоувърът DG9D. Очаква се обаче да е най-евтиният електромобил на марката.


0 от 500