IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Китай направиха най-готините ръкавици за ремонт на колата

Изобретението улеснява механика и е изключително евтино

Честно казано, работата с ръкавици е неудобна: от тактилна и технологична гледна точка много операции изобщо не могат да се извършват с тях. Ясно е, че можете да смените колела или да извадите ръждясали едрогабаритни части с обикновени ръкавици, но за прецизна работа те пречат. Ровенето в двигателя или извършването на сложни деликатни процедури определено е по-добре да се прави с голи ръце. Така беше така, докато китайци не измислиха мечтаните ръкавици.


ръкавици


Изобретението е просто, достъпно, евтино, но и уникално, за наша изненада. А, както ни е добре известно никак не са малко хората, които притежават кола и обичат да се ровят, обслужват и ремонтират сами. Почти всеки опитен шофьор има помпи, кабели, отвертки и добър набор от инструменти за колата, но към тях е добре да прибавите въпросното китайско изобретение.

В страна като нашата, където немалко ремонтни и сервизни работи се извършват в гаража или пред блока, тази иновация е особено необходима. И доста често липсва светлина. Уви, практиката показва, че болшинството използват светкавицата на телефона при ремонт на автомобила, но този способ е неудобен. Но сега светлината, простете за тавтологията, вече се вижда в края на тунела.

Както винаги, китайците идват на помощ: индустриални гении са изобретили зашеметяващо устройство, което е много полезно за всеки ценител на ремонта в гараж или пред блока - светещи ръкавици. Първо, те оставят пръстите ви свободни, което е адски важно за всеки по-прецизен ремонт. И второ, те предпазват гърба на ръката, където човек често може да се нарани.

Но ключовият момент са вградените фенерчета, които ви позволяват да видите сложното преплитане на инженерството в двигателното отделение по време на ремонт. И накрая - черешата на тортата: това изобретение се продава в китайския онлайн битпазар и струва "жълти стотинки, а ефектът ще бъде зашеметяващ!


0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Ключов момент ( преди 3 месеца )
    А най-ключовият момент, е че обичайно светлина ти трябва на места, където трябва да си провреш ръката със зор. На такива места дори часовник на китката пречи и се закача, така че тези фенерчета на пръстите не ги виждам да помогнат повече от челник.