IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази Toyota GR Yaris получи модификации за 150 000 евро

Под капака на малкия японски автомобил вече има 537 к.с. (ВИДЕО)

С пускането на GR Yaris Toyota доказа, че добрите неща могат да идват в малки опаковки. Трицилиндровият двигател с турбокомпресор на малката кола произвежда 261 к.с. Същият 1,6-литров мотор се среща и под капака GR Corolla, където вече развива 300 к.с.


Toyota GR Yaris


Ако това се струва недостатъчно на някой, той може да се обърне към експерти по тунинг, които да увеличат производителността на агрегата. В случая този GR Yaris използва силно модифицирана конфигурация на двигателя "G16E-GTS", който вече произвежда 537 к.с., когато работи на бензин. Трицилиндровият мотор може да работи и с етанол, но с него развива „само“ 463 к.с.

Според собственика на колата, тези стойности са далеч от максимума, който е около 670 к.с. Моторът е монтиран и демонтиран вече 5 пъти, като всеки път мощността е увеличавана. Подобренията са дело на екипа на SRD Tuning, който използва турбокомпресор Plusar, като проектът все още не е завършен. Собственикът иска да инсталира секвенциална скоростна кутия, специално шаси и да премести колелата по-навън. Той вече е похарчил колосалните 130 000 британски лири за подобрения, което по сегашния обменен курс е над 150 000 евро.



Като се има предвид огромната сума, още по-удивително е, че това превозно средство дори не е най-мощният GR Yaris в света. През миналата година австралийското ателие Powertune напомпа трицилиндровия двигател до абсурдните 741 к.с.

В Toyota също се готвят да увеличат мощността на стандартния модел, като това ще стане при предстоящото тази година обновяване. Според информациите GR Yaris ще получи 300 к.с., както и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, собствена разработка на японския производител.


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    Интересно колко обиколки ще изкара тая бомба на пълна газ преди да изпуши. Или трябва да се ревизира (вие му казвате Основен ремонт) на всеки няколко хил. км.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    сашо ( преди 3 месеца )
    Останал само да му монтира --крила за да хвърчи с толкова конски сили няма смисъл по пътя да се движи.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 3 месеца )
    "Под капака на малкия японски автомобил вече има 537 к.с." - Абе тия ще излитат ли с тия толкова коне на таз въшка? Хубава ама все пак въшка.