IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-бързия премиум-седан на планетата

Ателието Hennessey сериозно напомпа Cadillac CT5-V Blackwing

Американското тунинг-студио от Тексас – Hennessey, е известно с проектите си за създаване на супермощни автомобили, като взема за основа на проектите си предимно спортни автомобили или SUV. Компанията на Джон Хенеси обаче прави и изключения, като едно от тях е Cadillac CT5 – преуиум-седан от висок клас.


Cadillac CT5-V Blackwing


Като цяло, това е един от най-мощните модели Cadillac, като в случая е доработена най-екстремната му версия - CT5-V Blackwing. И именно тя е превърната най-мощният автомобил в историята на марката.

След намесата на инженерите на Hennessey, 6,2-литровият V8 компресорен двигател LT4 получава ревизирана цилиндрова глава, нови клапани,, по-големи топлообменници, нова изпускателна система, по-ефективна турбина и собствена програма за управление на мотора


Cadillac CT5-V Blackwing


В резултат на това мощността на двигателя нараства до 1000 к.с. Моторът се комбинира с 6-степенна механична или 10-степенна автоматична трансмисия и задвижване на задните колела. Освен това автомобилът е оборудван с подсилени спирачки и преконфигурирани амортисьори.

„Cadillac CT5-V Blackwing, задвижван от двигател GM LT4 с компресор, беше естествен кандидат за нашата програма Exorcist, тъй като значително увеличава мощността, без да се жертва работата му в ежедневието. Project H1000 е най-бързият премиум седан с двигател с вътрешно горене в света. Това е рядка стойност в сегмент, който ще изчезне от автомобилния пазар до края на десетилетието“, коментира Джон Хенеси, но така и не разкри характеристиките на автомобила.


0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Мхм ... ( преди 9 месеца )
    Най-бързият ама за Шекерчо и оня увредения долу от ползване на рено! 1000к.с. на задно и с ръчка!!? "Cadillac CT5 преУиум-седан" бухахахаха
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 9 месеца )
    За цената на кой и да е немски клузет ще направя тая кола самолет
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Горният ( преди 9 месеца )
    До 5 - Говори за редовни серии, а не за модифицирани коли, които няма да минат и 200 км, преди нещо да се разтрака, ако изобщо ги псунат на пътя.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Иначе ето че автомобил който ускорява до 96 км в час за 1,4 секунди и взема 400 м за по-малко от 8 секунди youtu.be/5Zc6qxLG8hI така че можеш да се скриеш с този доч
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Абе долен, 100 и 8 пъти вече те питам кой е този сериен dodge, който ги прави тези 8 секунди и 109 път няма да получа отговор нали. Само ръсите опорни точки и лъжи без никаква връзка с реалността!
  • #5
    8 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 9 месеца )
    Някой немец му къса шортите и от устата му тече бел сос.Най бързата кола на 400м е Додж Чарджър 8 сек.Къде го тос немец пиян под масъта
  • #4
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    И накрая някой немец му къса шортите по всичко, което се сетите. Американското бързо е само на книга. В реални условия са супер зле.
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Карай си голфа и не говори
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Док ( преди 9 месеца )
    1000 коня и кой знае колко въртящ момент със механична кутия. Добре. Сигурно са сложили кутия и съединител от Скания. Много премиум.
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Най-бърз само на приказки типично по антиелектрически. Без нито една цифра като доказателство.