IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Майкъл Джордан си купи Hennessey Venom за 3.5 млн. долара

Лично Джон Хенеси предаде автомобила на най-прочутия баскетболист в историята

Ограничавайки производството на своя Venom F5 Roadster само до 30 бройки, нямаше как Hennessey Special Vehicles да не включи някои големи имена в списъка с клиенти. Сред тях е и баскетболната суперзвезда Майкъл Джордан.


Майкъл Джордан


Основателят на компанията Джон Хенеси и неговият екип се похвалиха в социалните мрежи, че баскетболната легенда е сред собственици на хиперколата. Самият Джон предприе пътуване централата на Хенеси в Тексас до слънчева Флорида, за да предаде лично автомобила на 6-кратния шампион в НБА.

Предаването на машината се състоя точно на личното и изключително луксозно голф-игрище на Майкъл Джордан. Спецификациите на колата не бяха посочени в публикацията на Hennessey Perfromance в Instagram, но става ясно, че бившият баскетболист и настоящ собственик на отбора от НБА сам е участвал в окомплектоването на своя Venom F5 Roadster с покритие от въглеродни влакна и жълти ленти.

Поглед към интериора показва, че лекият карбон е основният дизайнерски елемент на фокусираната върху водача кабина. А от снимките определени личи, че Джордан, който стои до Джон Хенеси, е много доволен от резултата, за който е платил 3,5 млн долара.

Задвижването на новия Venom F5 Roadster на Майкъл Джордан става с 6,6-литрови V8 двигател с двойно турбо, произведен от Hennessey в Тексас, наречен „Fury“. Той генерира над 1817 к.с. и 1617 Нм въртящ момент, което го прави един от най-бързите хиперавтомобили на планетата.


0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Ти също си потомък на роби!!! Нали се биете в гърдите,че 500 години дедите ти са били под робство!!! Джордан поне е преодолял наследството на дедите си и стана най-известния и най-богатия спортист за всички времена!Човек,който го знаят всички на планетата!А теб никой не те знае и продължаваш да си роб, търсещ робовладелеца си!!!!
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тоя едноименната време не беше толкова църен
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    смех ( преди 10 месеца )
    И тия биха недоразумението на Пиех Бугати