IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey представи най-мощния и бърз роудстър в света

Хиперколата Venom F5 Roadster може да вдигне над 482 км/ч

Американската хиперкола Hennessey Venom F5 получи открита версия Roadster, която претендира да бъде най-бързият сериен автомобил без покрив на планетата, тъй като е проектиран за максимална скорост над 482 км/ч.


Hennessey Venom F5 Roadster


Venom F5 Roadster се задвижва от битурбо V8 мотор 6.6 Fury с максимална мощност от 1842 к.с. и 1617 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 7-степенна роботизирана с един съединител. Технически откритата версия е идентична с купето Venom, като и при нея ускорение от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) отнема около 2,6 секунди.

Основните промени по роудстъра са във външния вид. Вместо твърд покрив има подвижен композитен панел с тегло 8 кг. Той се закрепва към машината с четири болта с възможност за бързо освобождаване и две резета. Когато покривната секция не е необходима, тя може да се съхранява в специална чанта от мериносова вълна или да се монтира върху стойка, създадена от дизайнерския екип на HSV. Тя е изработена от въглеродни влакна, а формата й повтаря отделните елементи на самия хиперавтомобил.


Hennessey Venom F5 Roadster


Друг интересен детайл е стъкленият капак на двигателния отсек. Сертифициран е за използване в реактивни самолети, той издържа на температури до 540 градуса по Целзий и високи аеродинамични натоварвания. Стъклото е рамкирано с рамка от въглеродни влакна. Чрез отворите в него и алуминиевите процепи се отвежда топлината от двигателя.

Venom F5 Roadster може да се похвали и с уникални ковани джанти с титаниеви болтове. Тъй като шасито Venom F5 първоначално е създадено за цялото семейство модели, инженерите нямат почти никаква нужда да го модифицират. Издръжливостта на усукване на роудстъра остана на нивото на купето. Хиперавтомобилът тежи 1405 килограма, по-малко от новото Porsche 911 GT3 RS.


Още снимки на най-бързия роудстър на планетата - вижте в галерията:


Ще бъдат пуснати общо 30 копия от открития автомобила, като всяка от тях ще бъде на на цена от 3 милиона долара.

Снимки: Hennessey


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Тес ли бе ( преди 1 година )
    САЩ, Швеция, ВАГ все тая мани ги тези смешници друго си е българското Алиено с 5200 коня и 585км/ч макс скорост :D
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хаха а зняеш ли колко пятента имат Локхиид Нортроп Рейтън и тн.Сащ е 330млн Швеция 8 с кюрдите и асирииците а за ресурвната база на Сащ и съседна Кенъда няма смисъл да говорим щом джуджето швеция може какво остава за Сащ.Освен това Хенеси би Вейрон по скорост ще бият и Широна без проблем
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само че Конигсег съдра и всичко американско. Свинаря страйкър няма как да знае докато се напива в кръчмата на село, че патентите за които говори на са 60, а 17%. Безмозъчен пияница няма как да знае, че и тези 17% са главно от емигранти в щатите, на които се плаща много за да се прехвърли патента към определена фирма, за да се изкара американски. Проверете от малка Швеция, колко патенти имат, Сааб, Скания, Волво, Конигсег и още други фирми, които селските лаици няма как да знаят.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е щом като един гаражен фабрикант Коьонигсегг създра от бой цялата Ваг групе и Широна що тия да не могат.Все пак къде са Сащ с техническите си постижения къде малка Швеция
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 1 година )
    Прав си анонимний свинарю, нищо, че над 60% от патентите в един автомобил са техни, че цял свят копира от Тесла. Аз тайно си мисля, че им се радваш доста, просто искаш *** да може поне маааалко да произведе нещо различно от Урал и УАЗ, но уви :)
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От тия кравари нищо не става. Нито с купето направиха исканите километри, нито ще ги направят с роудстъра. Само лъжи и некадърност. Като почнеш от тия, през Тесла, та до всички техни марки.